Pretraga

Đaci se dive kozliću jer ga nikada nisu vidjeli: Umjesto dvorane za tjelesni imaju rupu koja se konačno zatrpava

A- A+

I dok jedni umjesto sportske dvorane imaju livade, drugi učenici umjesto nje iza škole imaju – veliku rupu! Učenici OŠ ‘Mijat Stojanović’ iz Babine Grede na izgradnju dvorane za tjelesni čekaju već godinama, ali od nje još uvijek ništa. O ružnom i opasnom gradilištu u dvorištu škole mediji su izvještavali već nebrojeno puta, a nakon dvije godine žalbi, rupa u koju je ‘bačeno’ devet milijuna se konačno zatrpava.

Rupa iza OŠ ‘Mijat Stojanović’ u Babinoj Gredi konačno će biti sanirana, piše Dnevnik.hr. Riječ je o gradilištu koje je trebalo postati sportska dvorana, ali radovi su stali još u prosincu 2016.  U njega je već ‘ulupano’ 9 milijuna kuna.

Radovi na dvorani trebali bi početi u proljeće

Izdvojeni članak

Dok Barišić iz VIP lože gleda Alku u Vukovaru, đaci sjede i uče u školi s koje pada crijep

– Sramota nas svih koji smo učestvovali u projektu, kazao je za Dnevnik.hr Josip Krnić, načelnik Općine babina Greda i dodao kako se s devet milijuna kuna moglo izgraditi pola dvorane.

Rok za zatrpavanje jame iza škole je 60 dana, a predstavnik izvođača radova, Mario Lončar, ustvrdio je da bi radovi trebali biti završeni u roku. Nakon što se rupa zatrpa, kreće izgradnja tako dvorane, a radovi bi trebali početi u proljeće.

Načelnik Krnić stava je da će se agonija s dvoranom zaključiti do rujna 2020., kada očekuje da će učenici ući u svoju novu dvoranu.

‘Ja želim da druga djeca imaju kako se ne bi u srednjoj školi divila spravama’

A učenici koji zbog nedostatka dvorane najviše ispaštaju, skeptični su oko ovih obećanja.

Izdvojeni članak

Vukovarski učenik pitao ministra zašto se prije škola obnavlja vodotoranj

– Baš i ne vjerujem. Ovako stoji već dosta, možda će se još odužiti na koje dvije godine. Ja želim da druga djeca imaju kako se ne bi u srednjoj školi divila spravama, a kod nas nije bilo ništa, kazao je za Dnevnik.hr učenik Nikola Krešimir.

Sličnog je stava i njegova školska kolegica Nives.

– Mislim da će sljedeće generacije imati nešto od toga. Npr. kozlić, špage što se možemo penjati. To nam je puno nedostajalo. Kad smo došli u Županju to je za nas sve bilo novo. I nismo mogli vjerovati što možemo imati u dvorani, kazala je Nives.

Napomenimo za kraj i kako je škola izdala važnu obavijest za svoje školarce, a povodom spomenutih radova.

– S obzirom da će biti povećan promet vozila koja će dolaziti do školskog dvorišta, molimo učenike da ne dolaze u školu ranije nego što je potrebno i da se ne približavaju građevinskoj jami. U školu se dolazi 10 minuta prije početka nastave, poručuju iz škole.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap