Pretraga

Dala otkaz na ‘dosadnom’ poslu pa se obogatila putujući svijetom

A- A+

Natalie Sisson je 36-godišnja Novozelanđanka koja je skupila hrabrosti i napravila nešto o čemu sanja veliki broj ljud – dala je otkaz na mjestu menadžerice te odlučila putovati svijetom. Već četiri godine živi u pratnji kofera, a godišnje zarađuje pozamašnu svotu zahvaljujući online biznisu i motivacijskim govorima.

Foto: yahoo.com

Mnogi ljudi žele putovati svijetom, upoznavati različite kulture i običaje, no u tome ih koči nedostatak financijskih sredstava. Natalia Sissoni je dokazala kako za neprestano putovanje zemaljskom kuglom nije nužno potreban uredski posao s visokom plaćom, piše Yahoo.

Izdvojeni članak

Hrvatski studenti vole putovati, ali ipak to rijetko rade

U četiri godine obišla 66 zemalja

Ova 36-godišnja Novozelanđanka dala je otkaz na mjestu marketinške menadžerice te je odlučila putovati svijetom. – Volim da mislim o sebi kao građaninu svijeta. Gdje god spustim svoj kofer, to mjesto smatram svojim domom, izjavila je Natalie Sisson za Yahoo dodajući kako su mnogi njen potez ocijenili kao ludost, s čim se ona ne slaže.

Trenutno nema prijavljeno boravište ni u jednoj državi, a smatra se novom vrstom radnika, to jest ‘digitalnim nomadom’ – osobom koja obavlja posao isključivo preko interneta, a da pri tome nije vezana ni za jedno mjesto.

Do sada je posjetila čak 66 zemalja, a u zadnje četiri godine najduže se zadržala u njemačkoj metropoli gdje je boravila dva mjeseca. Za ovu godinu u planu ima posjetiti preko deset država, a neke od njih su Španjolska, Japan i Švedska.

Izdvojeni članak

Fotogalerija: Student arhitekture pretvorio školski bus u mobilni dom za putovanja

Putovanja nisu nužno skupa

Iako nije stalno zaposlena, na mjesečnoj bazi uspije uštedjeti i preko dvije tisuće dolara. Kako kaže, blog koji vodi joj donosi zaradu od marketinga, a uz to prodaje i digitalne proizvode te programe. Također obavlja i savjetovanja preko Skypea.

– Svi misle da su putovanja skupa, no ako odsjedate na jeftinim mjestima i srežete dodatne troškove, zapravo je jako jeftino za kraj je otkrila Sisson koja uglavnom u stranim zemljama boravi kod lokalnog stanovništva ili svojih poznanika.

Prije nego što se odlučila za veliki preokret u životu te zahvaljujući jednom seminaru pokrenula onilne biznis, bila je uspješna menadžerica u jednoj londonskoj kompaniji.

Dala otkaz na ‘dosadnom’ poslu pa se obogatila putujući svijetom
Share via
Copy link
Powered by Social Snap