Pretraga

Dalmacija zavijena u crno: Sedamnaestogodišnji srednjoškolac poginuo u naletu vlaka

A- A+

Sedamnaestogodišnji mladić iz Kaštel Gomilice jučer je poginuo u naletu teretnog vlaka. Kako neslužbeno doznaju mediji, u trenutku tragedije navodno je nosio slušalice pa nije čuo strojovođu koji mu je trubio.

Foto: Goran Horvat/Pixabay

Kaštel Gomilicu jučer u ranim poslijepodnevnim satima zadesila je tragedija kakvu dugo ne pamte. Na sedamnaestogodišnjeg srednjoškolca koji se spremao ići na nogomet s prijateljima na obližnje igralište naletio je teretni vlak. Kako se neslužbeno doznaje, nesretni je tinejdžer u trenutku naleta vlaka nosio slušalice pa nije čuo strojovođu koji mu je trubio.

‘U šoku smo, izgubili smo pravog prijatelja’

Kako piše Slobodna Dalmacija, nedaleko mjesta nesreće okupili su se njegovi brojni prijatelji s kojima se to poslijepodne trebao naći na nogometu.

– U šoku smo, izgubili smo pravog prijatelja. Nitko ne može doći sebi. Trebali smo ići na nogomet, zvali smo ga na mobitel, no nije se javljao. Tužno, izgubili smo pravog prijatelja i još boljeg čovjeka, rekao je jedan od prijatelja poginulog tinejdžera novinarima Slobodne.

Teretni je vlak putovao na relaciji Split-Ogulin, a u sklopu će se istrage, kako je to uobičajena procedura kada dođe do nesreće, izuzimati i krv strojovođe kako bi se utvrdilo je li bio pod utjecajem alkohola ili drugih nedozvoljenih supstanci.

Izdvojeni članak

Tuga na jugu Hrvatske: Mladi policajac nastradao dok je išao na posao

‘Zbogom Leone’

Od tragično preminulog sedamnaestogodišnjaka oprostio se i nogometni klub GOŠK Kaštela čiji je bio član.

“Dragi naši, slijedom današnjeg tragičnog događaja s tugom u srcu Vas obavještavamo da škola nogometa iduća dva dana proglašava danima žalosti povodom pogibije našeg člana te privremeno obustavljamo nogometne aktivnosti. Pokoj vječni daruj mu Gospodine. Zbogom Leone”, napisali su iz GOŠK-a na Facebooku.

svijeća lampion
Share via
Copy link
Powered by Social Snap