Pretraga

Damir Bakić bacio rukavicu Borasu u lice: ‘Podržavam otvaranje izbornih sjednica Senata medijima’

A- A+

Profesor Damir Bakić, kandidat za rektora zagrebačkog sveučilišta, podržao je apel novinarki i novinara čak 16 medijskih redakcija da se obje izborne sjednice Senata, 16. i 23. veljače otvore za predstavnike medija. Novinari su, uz potporu Hrvatskog novinarskog društva, od rektora Borasa zatražili da se osobno očituje o njihovu zahtjevu. Aktualni rektor i Bakićev protukandidat i dalje se ne oglašava o apelu sa zahtjevom 16 hrvatskih medija.

Damir Bakić | Screenshot: N1 televizija

Novinarke i novinari 16 medijskih redakcija ranije danas zatražili su od sveučilišnog Izbornog povjerenstva da im se omogući prisustvo na sjednici Senata 16. veljače, na kojoj će kandidati za rektora predstaviti svoje programe, odnosno na sjednici Senata 23. veljače, na kojoj će se tajnim glasanjem birati rektor.

Očitujući se na zahtjev novinara, predsjednik Izbornog povjerenstva profesor Enes Midžić dao je rektoru Borasu preporuku da na odgovarajući način novinarima omogući praćenje izbornog procesa. Odgovor rektora nije stigao, no njegov protukandidat Damir Bakić podržao je novinarsku inicijativu.

Izdvojeni članak

Izbori za rektora: Novinari 16 redakcija zatražili od Damira Borasa da medijima omogući praćenje izbora

– Podržavam apel da se obje izborne sjednice Senata, 16. i 23. veljače otvore za predstavnike medija. I kao kandidat i kao član Senata, vjerujem da bi otvaranje sjednica bilo na korist i javnosti i Sveučilištu, kazao je Bakić.

Ranije danas iz Službe za odnose s javnošću Sveučilišta u Zagrebu novinarima je upućena informacija o održavanju konferencije za novinare po završetku sjednice Senata na kojoj će kandidati predstaviti svoje programe. U pozivu za konferenciju za medije nije navedeno tko će biti govornici. Istaknimo i kako Srednja.hr poziv za navedenu konferenciju za medije nije dobila, čime se nastavlja medijska blokada naše redakcije od strane uprave Sveučilišta u Zagrebu.

Potpisnici današnjeg apela za otvaranje sjednica Senata za javnost su novinarke i novinari iz redakcija: Novi list, Novosti, Slobodna Dalmacija, Index.hr, HRT, 24 sata, Srednja.hr, Večernji list, Jutarnji list, Hina, Telegram, Školske novine, RTL, Faktograf, N1 i Nova TV.

Damir Bakić bacio rukavicu Borasu u lice: ‘Podržavam otvaranje izbornih sjednica Senata medijima’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap