Pretraga

Damjan (19) teško je stradao u prometnoj: Obitelj i prijatelji skupljaju novac za liječenje

A- A+

Devetnaestogodišnjem Damjanu su u prometnoj nesreći teško ozlijeđeni kralježnica i kralježnična moždina, što mu je nanijelo paraliziranost od prsa na prema dolje. Troškovi liječenja samo ‘za prvu ruku’ dosežu i do 200.000 kuna te obitelj moli za pomoć.

Damjan na liječenju | screenshot: Facebook

– Damjan Zjalić ima 19 godina. On je jedno prekrasno biće, oni koji ga poznaju to mogu i potvrditi. Njegov bezbrižan život je prekinut 25.6.2020. godine kada je imao prometnu nesreću s motocikla. Taj dan preokrenuo mu je život u totalno drugi svijet. Taj dan je počela borba da Damjan opet stane na svoje noge, opisuju njegova obitelj i prijatelji.

Zbog nagnječenja kralježnice, Damjan je ostao paraliziran od prsa na dolje. Nakon nekoliko mjeseci vježbanja u toplicama i sa fizioterapeutima počeo se oporavljati, no više nema prava na besplatno liječenje preko HZZO-a, a boravak u toplicama te navježbanje na robotu za rehabilitaciju.

– Damjanu su u prometnoj nesreći teško ozlijeđeni kralježnica i kralježnična moždina, što mu je nanijelo paraliziranost od prsa na prema dolje (gubitak motorike i osjeta). Problem je kao i uvijek, novac, kažu Dajmanovi najbliži.

Podijelili su i fotografiju nalaza:

foto: Privatni album

Svim snagama su, kažu, pokušali organizirati humanitarni turnir u malom nogometu u Šibeniku, odakle Damjan i dolazi, no nažalost zbog nastale situacije sa epidemiolškim mjerama, nema nikakve šanse niti mogućnosti da se on i održi.

– Dakle ovo je jedini način na koji se mogu prikupiti prijekopotrebni novci za liječenje devetnaestogodišnjeg Damjana. Troškovi liječenja samo za “prvu ruku” dosežu i do 200.000 kuna. Mi ga nemamo. Pomozite nam. Za Damjana. Za svaku osobu koja će, ne daj Bože, biti u ovakvoj poziciji. Pomaknimo granice zajedno! Svi ljudi dobrog srca svaka pomoć je dobro došla!! Obavezno stavite u opis uplate – U svrhu humanitarne akcije’, poručuju.

Pomoći možete uplatom na račun i donacijama u Madona baru na vidikovcu Gospe od Loreta u Primoštenu.

Broj računa: HR3025000093203436936; DUŠKO ZJALIĆ

Damjan (19) teško je stradao u prometnoj: Obitelj i prijatelji skupljaju novac za liječenje
Share via
Copy link
Powered by Social Snap