Pretraga

Degutantne i seksističke bilježnice za školarce ne prodaju se samo u Srbiji, nego i kod nas

A- A+

Jučer smo prenijeli vijest o tome kako se u beogradskim supermarketima prodaju sramotne bilježnice s Kim Kardashian i J. Lo u glavnim ulogama, no ispostavilo se da to nije samo novitet iz susjedstva, nego nažalost i naš. Te bilježnice se itekako mogu kupiti kod nas, štoviše proizvođač je hrvatska tvrtka.

Podsjetimo, u Srbiji je veliko zgražanje roditelja, ali i ostatka javnosti izazvao motiv, koji se pojavio na bilježnicama namijenjenim školarcima.

Na njima se, kao što možete vidjeti s korica bilježnice pogled uzvraćaju Kim Kardashian i Jennifer Lopez, koje su poznate po bujnim oblinama, što je na bilježnici savršeno ilustrirano.

Izdvojeni članak

U beogradskim dućanima učenicima prodaju skandalozne bilježnice: Osobito zabrinjava detalj iz gornjeg desnog kuta ilustracije

Na slici između odnosno iznad njih, pršte dolari, a stoji i natpis ‘Best friends ever’. Nepoznato je u kojem se to svemiru uopće druže dvije spomenute dame, a osobito da su najbolje frendice.

Međutim, čini se da je ta dobro poznata parola, proizvođaču poslužila tek kao dobar izgovor da Kim i Jennifer stavi na naslovnu sliku, a da su svjesni bili kako prizor nije prikladan za svačije oči, dokazuje i oznaka 15+, koja se nalazi u desnom gornjem kutu naslovne ilustracije.

Već smo pisali o tome, da je sama po sebi zabrinjavajuća okolnost da se u dućanima na policama sa školskim potrepštinama nalaze predmeti koji nose oznake na kojima je obilježena dobna granica, ispod koje nije primjereno koristiti pojedini pribor. Osobito ako je riječ o manifestaciji seksizma na koricama bilježnice, a ne primjerice o šestaru ili kojem drugom oštrom predmetu, koji bi eventualno mogao biti opasan za korištenje određenim dobnim skupinama.

Degutantne i seksističke bilježnice za školarce ne prodaju se samo u Srbiji, nego i kod nas
Share via
Copy link
Powered by Social Snap