Pretraga

Deset kvizova koji su najčešće rješavani u 2015. godini

A- A+

Tijekom 2015. godine veliki interes ste iskazali za kvizove portala srednja.hr. Tako je Google Analytics zabilježio gotovo 600.000 otvaranja rubrike. Stoga smo odlučili još jednom podijeliti s vama deset najčešće rješavanih kvizova i tako još vam dati priliku da se okušate u poznavanju opće kulture kroz pojedina njena područja. Uz to, smo izdvojili i pet kvizova državne mature, koje je najviše vas otvorilo u godini na izmaku.

Tijekom 2015. godine kviz koji je najviše puta rješavan na portalu srednja.hr ticao se pitanja iz kviza Potjera u kojem je odnesen najveći novčani iznos, a ima naziv – Riješite pitanja iz Potjere u kojoj je osvojeno rekordnih 250 tisuća kuna. Otvoren je preko 14.500 puta.

Gramatika, zemljopis i promet

Da je ovaj kviz na samom čelu, nije bilo iznenađujuće, no drugo mjesto svakako je neočekivano. Radi se o prometnom kvizu naziva ‘Raskrižja na vozačkom ispitu’. Zapravo ih ima četiri ove vrste pa su i ‘Raskrižja na vozačkom ispitu 2’ također zauzela visoko šesto mjesto.

Gramatika zna stvarati glavobolje pa se mnoštvo vas odlučilo preispitati poznajete li -je i -ije u kvizu naziva ‘Izaberite ije ili je’.

Na četvrtom mjestu po broju otvaranja je kviz ‘Glavni gradovi Europe’ , a na petom ga ponovno slijedi jedan gramatički odnosno ‘Provjerite razlikujete li -ć i -č’.

Da vlada veliki interes za rješavanje geografskih kvizova potvrđuje i činjenica da su od sedmog do desetog mjesta još tri kviza iz te oblasti. ‘Smjesti zemlju na kontinent na kojem se nalazi’ zauzeo je sedmo mjesto po broju rješavanja u ovoj godini, dok je osmi ‘Drugi najveći grad pojedine zemlje’

Deveti je ponovno jezični, a zove se ‘Pokušajte prevesti osnovne fraze talijanskog jezika’.

Ljestvicu zaključuje kviz o prijedlogu kratica registarskih pločica za hrvatske gradove, koji na kraju nije zaživio.  

Najpopularniji kvizovi iz rubrike Državna matura

Uz kvizove opće kulture te prometne, veliku popularnost ponovno su imali i kvizovi državne mature. Njih smo radili na temelju pitanja s prošlih rokova ovog standardiziranog završnog ispita.

Evo i kojih je pet najpopularnijih unutar oblasti državna matura:

1. Književnost: Poveži lik s djelom. Imao je više od 13.200 otvaranja.

2. Politika i gospodarstvo: Zadaci višestrukog izbora

3. Književnost: Poveži stihove s autorima

4. Biologija: Zadaci višestrukog izbora

5. Engleski jezik: Pročitaj tekst i popuni praznine

Copy link
Powered by Social Snap