Pretraga

Deset najvažnijih gradova svijeta

A- A+

Prema posljednjem izvještaju o bogatstvu i imućnosti, jedne od najutjecajnijih svjetskih tvrtki za konzultacije u području nekretnina Knight Frank, London je najvažniji svjetski grad za bogataše. Prate ga New York te Singapoure, a kriteriji na osnovu kojih je ljestvica oformljena su poslovna aktivnost, politička moć, kvaliteta života te utjecaj i moć. U obzir su uzeta i mišljenja brojnih savjetnika diljem svijeta, kao i broj bogataša ‘teških’ preko 30 milijuna dolara.

Screenshot: YouTube

Jedna od najutjecajnijih konzultantskih kompanija u području nekretnina, koja svoje urede ima u 48 zemalja svijeta Knight Frank, objavila je ljestvicu najvažnijih gradova za bogataše. Čelo je zauzeo London, dok su na drugom mjestu New York te na trećem Singapoure. Osim trenutne slike, analitičari su predvidjeli kakva bi ljestvica trebala biti 2024. godine, dakle za deset godina.

Izdvojeni članak

Bogataš ponudio milijun dolara onome tko riješi ovaj matematički problem

Veliki utjecaj dalekoistočnih prijestolnica

Kriteriji koji su uzeti u obzir za formiranje raporta su bili poslovna aktivnost, politički utjecaj, kvaliteta života te općeniti utjecaj i moć grada. Uz to su prikupljena i brojna mišljenja konzultanata diljem svijeta. U Knight Franku su radi potpunije slike bogatstva gradova, uračunali i broj ljudi koji imaju imovinu vrjedniju od 30 milijuna dolara.

Treba reći da je London drugu godinu za redom najvažniji svjetski grad po ovom izvještaju, a spomenuta konzultantska tvrtka, bavila se i predviđanjem utjecaja za deset godina.

Tada će po Knight Franku najveći utjecaj imati New York, slijedit će ga London, dok će sljedeća tri biti, brzorastući gradovi Dalekog istoka Hong Kong, Singapoure i Šangaj.

Proglašeni su i najvažniji gradovi prema kontinentima te tako u Europi London slijede Ženeva, Pariz, Zurich i Moskva.

Evo ljestvice deset najvažnijih gradova za bogataše u 2014.

Treba reći da samo Sjedinjene Američke Države i Kina imaju po dva, među odabranih deset gradova:

1. London

2. New York

3. Singapoure

4. Hong Kong

5. Ženeva

6. Šangaj

7. Dubai

8. Miami

9. Pariz

10. Peking

Knight Frank

Share via
Copy link
Powered by Social Snap