Pretraga

Deset razreda jedne škole prelazi na online nastavu: Dio učenika i nastavnika završio u samoizolaciji

A- A+

Prema podacima Stožera civilne zaštite RH, u Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zaraza koronavirusom utvrđena kod 363 osobe. Dvoje učenika zaraženo je u OŠ Eugena Kumičića u Velikoj Gorici, dio nastavnika morao je u samoizolaciju pa čak deset razreda ove škole prelazi na online nastavu.

Foto: Unsplash

– S obzirom na trenutačnu epidemiološku situaciju, nekoliko učitelja u prvom turnusu predmetne nastave morat će u samoizolaciju, a neki su već u izolaciji. S preostalim učiteljima ne možemo organizirati redovnu nastavu te će razredi prvog turnusa predmetna nastava (5.a, 5.b, 6.a, 6.b, 6.c, 7.a, 7.b, 8.a, 8.b, 8.c) od utorka 6. listopada 2020. do petka 16. listopada 2020. pohađati online nastavu. Navedena je mjera uvedena prvenstveno kako bi se spriječilo eventualno širenje zaraze, stoji u obavijesti na stranicama OŠ Eugena Kumičića u Velikoj Gorici.

Izdvojeni članak

Zaraženo 17 studenata medicine, a više razreda stavljeno u samoizolaciju

Ravnateljica te škole, Snježana Ruklić, potvrdila je za portal Vgdanas.hr kako je zaraženo dvoje učenika jednog razreda, te da je epidemiološka služba procijenila da bi bilo dobro da u samoizolaciju odu i učitelji koji su bili u tom razredu.

– Tako se dogodila situacija da nam pola učitelja predmetne nastave ne bi moglo dolaziti u školu i ne bismo mogli normalno održavati nastavu. Po preporuci epidemiologa odlučili smo, predostrožnosti radi, ali i zbog organizacijskih poteškoća, prebaciti cijelu prvu smjenu predmetne nastave u online nastavu, rekla je ravnateljica za Vgdanas.hr.

Za jednog je učenika nepoznato gdje se zarazio, dok je drugi imao kontakt s prethodno oboljelom osobom izvan škole.

Prema do sada pristiglim podacima lokalnih stožera, među novozaraženima je i četvero srednjoškolca U Primorsko-goranskoj, a zarazili su se na rođendanu u Gorskom kotaru.

Deset razreda jedne škole prelazi na online nastavu: Dio učenika i nastavnika završio u samoizolaciji
Share via
Copy link
Powered by Social Snap