Pretraga

Desetogodišnji slikar već zaradio milijune od svojih uradaka

A- A+

Kieron Williamson desetogodišnji je umjetnik, koji se bavi slikarstvom od pete godine, a već je od prodaje svojih slika zaradio milijun i pol funti (oko 13 milijuna i 100 tisuća kuna). Posljednja mu je kolekcija prodana na dražbi za gotovo 250 tisuća funti, za samo 20 minuta.

Screenshot: You Tube

Kieron Williamson slikarsko je čudo od djeteta, a dolazi iz okruga Norkfolk u Engleskoj. Ima samo deset godina, a već je od prodaje svojih slika zaradio milijun i pol funti. Počeo je slikati s pet, a već u dobi od sedam godina 2010., dječak se našao pod medijskim reflektorima, kada je njegova prva kolekcija slika prodana za 150 tisuća funti, piše BBC News.

Izdvojeni članak

Autistična 3-godišnjakinja još ne govori, ali se maestralno izražava slikanjem

Njegov prvi pejzaž na visokoj cijeni kod kolekcionara

Boraveći s obitelji na godišnjem odmoru 2008. godine, u Cornwellu na obali, Kieron je dobio inspiraciju za slikanje, vidjevši brodove u pristaništu. Tada je izradio svoju prvu sliku, koja je već danas, pet godina poslije na visokoj cijeni među skupljačima umjetnina.

Mladom nadarenom umjetniku danas pojedine slike dosežu cijenu veću od 45 tisuća funti (skoro 400 tisuća kuna).

Posljednja mu je kolekcija na aukciji doslovno planula za 20 minuta. Tada je 23 slike prodao, za 242 tisuće funti. Raspon cijena pojedine slike se kretao od dvije i pol do 30 tisuća funti.

Nakon osnovne škole, obrazovat će se u kući

Svojim umijećem i angažmanom mali je Kieron osigurao svojim roditeljima novu kuću, a posjeduje i vlastitu tvrtku, u kojoj su mu roditelji direktori. Kompanija se bavi investiranjem u djela drugih umjetnika, a u planu im je i otvoriti galeriju umjetnina.

Poslije završetka osnovne škole, ovaj talentirani umjetnik, nastavit će obrazovanje u svojevrsnom privatno-kućnom modelu poduke, kako bi se mogao u potpunosti posvetiti slikarstvu.

Desetogodišnji slikar već zaradio milijune od svojih uradaka
Share via
Copy link
Powered by Social Snap