Pretraga

Diler umjesto odlaska u zatvor mora napisati esej o štetnosti marihuane

A- A+

Britanski diler marihuane je prije nekoliko dana kaženjen na vrlo domišljat način nakon što je uhićen zbog posjedovanja marihuane. Terry Bennett je priznao krivnju pred sucem da je posjedovao marihuanu, a ovaj mu je za kaznu propisao pisanje eseja o štetnosti te supstance. Ukoliko to ne napravi čeka ga zatvor.

Jedan britanski sudac je ovih dana odlučio na kreativan način osvijestiti dilera o štetnosti marihuane.Nakon što je diler Terry Bennett ‘pao’ s gotovo 900 grama droge, sudac mu je propisao da napiše esej od pet tisuća riječi na temu opasnosti droga i njihovog utjecaja na društvo.

Izdvojeni članak

Be wise, legalize

Ova kazna uslijedila je nakon što je Bennett kazao da ne može odraditi 240 sati društveno korisnog rada jer ima ozljedu ramena uzrokovanu snowboardanjem.
Zbog toga je sudac Julian Lambert odlučio ovom mladiću dati rok do 4. travnja da napiše esej o štetnosti marihuane. Ukoliko optuženi ne napiše esej do tog roka, morat će na godinu dana ići u zatvor.
Međutim, izjava koju je dao za The Telegraph pokazuje kako se probudila savjest ovog Britanca.

– Nadam se da će esej biti dovoljno dobar, ali prošle su godine otkaz sam zadnji put pisao neki sastav. Svejedno već sad radim na istraživanju kako bih napravio dobar posao, kazao je Bennett medijima.

Osim eseja, Bennet će se morati barem na neko vrijeme držati dalje od supstance zbog koje je uhićen, jer će ići na redovita testiranja na drogu.

Diler umjesto odlaska u zatvor mora napisati esej o štetnosti marihuane
Share via
Copy link
Powered by Social Snap