Pretraga

Diljem države fizički napadi na mlade: Jedan je autom namjerno pregazio 19-godišnju curu

A- A+

Ljeto je razdoblje kada se svi opuste, osim, očito, hitne medicinske službe i policije koja ima pune ruke posla oko fizičkih napada na mlade. Mladi sve češće završavaju pretučeni s teškim ozljedama, a sukobi se uglavnom odvijaju u sitnim noćnim satima. Evo o kojim je napadima policija nedavno izvijestila.

Foto: PU sisačko-moslavačka

Policija ovih dana sve češće javlja o fizičkim napadima na mlade. Tako je, primjerice, na Jarunu u Aleji Matije Ljubeka, jedan 19-godišnjak fizički napadnut pri čemu je teško ozlijeđen. Incident se, naime, dogodio u nedjelju 31. srpnja oko 2 ujutro.

Stranci napali 18-godišnjaka

Kako javljaju iz policije, nekoliko osoba napalo je mladića u ugostiteljskom objektu iz zasad nepoznatog razloga. Nedugo nakon napada, po 19-godišnjaka je stigla hitna medicinska služba, koja ga je prevezla na Rebro.

Detalji trenutno nisu poznati, no kriminalističko istraživanje je u tijeku. Jarun je, podsjetimo, poznat po svojim noćnim klubovima i barovima u koje vikendom zalaze brojni mladi.

Nekoliko dana prije toga, 27. srpnja, u bolnici u Split stigao je 18-godišnjak koji je napadnut na Šetalištu Petra Preradovića na području Bačvica. Napala ga je, kako navodi, grupa stranih mlađih osoba, koji su ga teško ozlijedili.

Izdvojeni članak

Strava u Zagrebu: U tramvaju usred dana brutalno pretučen mladić

U Zadru namjerno pregazio 19-godišnjakinju

Istog tog dana u Makarskoj u ulici Marineta, 27-godišnjak i 28-godišnjak su se verbalno, a potom i fizički sukobili s grupom od nekoliko mlađih muških osoba, prilikom čega su obojica teško ozlijeđeni u predjelu glave.

Fizički napad dogodio se i 4. srpnja u Zadru, kada su dvije osobe u dobi od 22 i 20 godina na Obali kneza Branimira prišli trojici 20-godišnjih Britanaca te ih tražili novac. Ovi su im ga odbili dati, pa je 22-godišnjak nasrnuo na jednog Britanca i teže ga ozlijedio.

No, u ovu crnu listu ne ubrajaju se samo fizički nasrtaji. Naime, 32-godišnji je muškarac 25. srpnja u Zadru, na ulici Put Petrića, automobilom namjerno udario 19-godišnjakinju, koja je zadobila teške tjelesne ozljede.