Pretraga

Diljem zemlje danas opušteno u školi: Skraćena nastava, učenici oslobođeni odgovaranja, pjesma i krafne u hodnicima

A- A+

Pokladni utorak je dan koji zaokružuje čitav period unutar kojeg se na različite načine zabavljaju maskirani i kostimirani sudionici pa se taj dan i u brojnim školama diljem Hrvatske, radi malo opuštenije. No, kako nam javljaju učenici, uglavnom je taj dogovor o ‘slabijem tempu’ neformalan.

Izvor: čitatelj portala srednja.hr

Tako su nas tri učenice iz Splita, Zadra i Šibenika izvijestile kako im je danas nastava skraćena, a da ako je suditi prema iskustvima prethodnih godina, neće biti ispitivanja.

Izdvojeni članak
Izvor svih fotografija: Facebook

[FOTO] Ludilo na pokladni utorak u školama diljem Hrvatske

Učenica iz Graditeljsko-geodetske škole u Splitu veli da im je prethodnih godina nastava bila skraćena, ali da su zbilja samo maskirani bili oslobođeni od odgovaranja, dok je u zadarskom MIOC-u učenicima danas sat trajao 20 minuta pa su vrlo brzo pušteni u grad, gdje su se nastavili zabavljati u karnevalskom duhu.

– U našoj školi je skraćena nastava, 25 min traje sat. Uvik je na maškare ležerno pa maskirani, ali i oni koji se ne maškaraju, su kod većine profesora oslobođeni ispitivanja. Ali nas je obično većina u kostimima, kako učenika, tako i profesora, u vedrom duhu nam javlja maturantica Gimnazije Antuna Vrančića u Šibeniku. 

U ‘Teslinoj’ Gimnaziji Karlovac danas je organiziran program za poklade i Valentinovo, a kao što možete pročitati u potonjoj obavijesti, sati su skraćeni na 30 minuta.

Izvor/ čitateljica portala srednja.hr

Kada je riječ o Zagrebu imamo neformalne informacije da se u XVI. gimnaziji nastava odvija normalno, s tim da su pojedini profesori skloni danas umjesto testa, obraditi novu jedinku. U VII. gimnaziji, koja im je na susjednom ulazu razredi imaju grupne nastupe, dok se u V. zagrebačkoj gimnaziji najbolje maskirane ekipe i/ili razredi nagrađuju krafnama.

Ako se zanimljivi programi događaju i u vašoj školi obavijestite nas, a fotografije nam možete slati u inbox na Facebooku ili Instagramu. Najbolje ćemo objaviti u velikoj fotogaleriji.