Dio učenika i studenata ove godine ima pravo na besplatan ZET pokaz, a samo je jedan uvjet za njegovo dobivanje

Cijena osnovnoškolskog ZET pokaza iznosi 90, a srednjoškolskog i studentskog 100 kuna. No, dio đaka i studenata s prebivalištem u Zagrebu ima pravo na besplatnu kartu, a uvjet je samo jedan – niski prihodi kućanstva.

Foto: Srednja.hr
I ove godine pravo na besplatnu godišnju ili mjesečnu kartu ZET-a imaju redoviti učenici i studenti, s prebivalištem u Gradu Zagrebu, čiji su ukupni mjesečni prihodi po članu obiteljskog domaćinstva jednaki ili manji od 2.000,00 kuna. Kako pojašnjavaju iz ZET-a, korisnike na njihov zahtjev, utvrđuje gradski ured nadležan za obrazovanje, kulturu i sport, na temelju dokaza potrebnih za ostvarivanje prava, a popunjenom i potpisanom zahtjevu potrebno je priložiti:
Ako vam je kasnio ZET-ov tramvaj ili bus, ispričnicu možete srediti jednim klikom

  • popunjen i potpisan obrazac izjave o članovima kućanstva
  • potvrde o redovitom školovanju, statusu redovitog studenta, odnosno apsolventa sa studentskim pravima
  • uvjerenje o prebivalištu podnositelja zahtjeva i svih članova kućanstva
Učenici i studenti koji žele ostvariti ovo pravo zahtjeve moraju predati u pisarnicama područnih ureda Gradske uprave ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8.00 do 15.30 sati, te utorkom i četvrtkom od 8.00 do 18.00 sati.
– Nakon predaje propisane dokumentacije, ZET-u će biti dostavljen popis odobrenih zahtjeva, nakon čega korisnici prava trebaju produljiti valjanost postojećih pretplatnih karata, ako ih imaju, odnosno izraditi nove, ako to do sada nisu učinili, poručuju iz ZET-a.

Odgovori