Pretraga

Djeca s potresom pogođene Banije u plemenitoj akciji: Čistili hrvatsko i slovensko podmorje

A- A+

Već tradicionalnom čišćenju Savudrijske vale ove su se godine pridružili i mladi ronioci – djeca s potresom pogođene Banije. Organizotori međunarodne ekološke kacije ističu kako se o odgovornosti prema okolišu, pa tako i moru, mora učiti od najmanjih dana, a državni tajnik poručuje i da odrasli od djece mogu štošta naučiti.

foto: Promocija ronjenja, DVD Trnje

– Jučer smo obilježili dan zaštite okoliša, a za dva dana slijedi i dan zaštite mora i oceana. Kopneni okoliš i more su neodvojivi, rekao je u nedjelju Mario Šiljeg, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja.

Više od 200 hrvatskih i slovenskih ronilaca čistilo je u nedjelju podmorje Savudrijske vale, a ove su im se godine u akciji pridužila i hrabra djeca s potresom pogođene Banije. Ona su najprije u tri dana pod vodstvom instruktora ronjenja savladali osnove ronjenja, da bi na kraju u nedjelju pomagali u čišćenju podmorja u kampu Veli Jože. S morskog su dna uspjeli izvući na desetke vreća otpada.

POGLEDAJTE GALERIJU:

– Kako podići svijest o zaštiti mora i okoliša možemo naučiti upravo od najmlađih koji su po tim pitanjima često savjesniji od nas odraslih, ustvrdio je Šiljeg.

Eko patrola održala se u organizaciji Agencije Promocija ronjenja, Zagrebačkog holdinga te njegove podružnice Vladimir Nazor, Ronilačkog kluba HRVI Nemo-Adriatic, PGD Piran i Jamarske zveze Slovenije. Akciji se pridružio i veliki broj vatrogasaca-ronioca.

VI. Međunarodnu dječju ronilačku ekopatrolu podržale su i slovenske insitucije. Zahvalnost ovoj akciji tako je izrazio i Darko But, generalni direktor Uprave za zaščito in reševanje (zaštitu i spašavanje) Republike Slovenije, koji je ustvdrio da jedino zajedničkim snagama možemo očuvati prirodne ljepote.

Djeca s potresom pogođene Banije u plemenitoj akciji: Čistili hrvatsko i slovensko podmorje
Share via
Copy link
Powered by Social Snap