Pretraga

Dječak izumio sigurniju kacigu koja sprečava potres mozga

A- A+

Ryan Beck (13) iz San Diega gledajući američki nogomet sjetio se način da napravi sigurniju kacigu za sportaše, koja će spriječiti potres mozga i teške ozljede sportaša.

Mladić koji je tek zakoračio u tinejdžerske godine mogao bi biti zaslužan za sigurnije igranje američkog nogometa. Budući da je ovaj sport izrazito grub i nasilan, unatoč kacigama sportaši su često imali teške ozljede. Trinaestogodišnji Ryan Beck gledajući jednu utakmicu dosjetio se načina koji se može napraviti još sigurnija kaciga za igrače, piše Huffington Post.

Izdvojeni članak

Tinejdžer izumio znatno jeftiniji automobil koji se sam vozi

Tinejdžer je kreirao kacigu koja ima potencijal da smanji utjecaj kolizije dviju kaciga za otprilike 55 posto. Ozljede glave mogu dovesti do raznih zdravstenih problema, uključujući i traumatske encefalopatije, teške degenerativne bolesti, koju bi ovakve kacige mogle spriječiti. Dječak je koristio njihalo i senzor pritiska kako bi determinirao koji su materijali najbolji za proizvodnju kaciga.

Koristio je također istu vrstu pjene na kojoj stoje ljudi kad se rješavaju bolova u leđima, te ju prekrio vrstom gume koja se koristi u morskim odijelima. Svojom je unapređenom nacigom osvojio treće mjestu na kalifornijskom sajmu tehnologije.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap