Pretraga

Dječaku od 12 godina sudili kao odrasloj osobi

A- A+

Dok se većina školaraca bori s ispitima i domaćim zadaćama, danas 15 – godišnji Paul Gingerich se nada kako mu se zatvorska kazna neće produžiti s 25 na 65 godina. Optužen je za ubojstvo prijateljeva očuha i to na nagovor samog prijatelja, a zbog tog kobnog popodneva ovaj dječak je najmlađi ubojica kojem su sudili kao odraslom čovjeku.

dailymail.co.uk

Paul Gingerich bio je bezbrižni 12 – godišnji dječak, kad ga je prijatelj još 2010. godine nagovorio da zajedno s njim ubije prijateljevog očuha. Nakon toga mu je američka savezna država Indiana sudila kao odrasloj osobi i dobio je 25 godina zatvora. Danas ima 15 godina i postoji mogćnost da će mu se suđenje ponoviti. To znači da bi mogao dobiti i do 65 godina zatvora.

Izdvojeni članak

Mladić prebijen jer nije htio dati loptu, napadač tvrdi da je bio isprovociran

Tvrdi da nije znao što radi i uspaničario se

Paul, tada 12 – godišnjak, htio je pobjeći zajedno s prijateljem Chaseom Williamsom i 15 – godišnjim prijateljem Coltom Lundyjem.

Međutim stariji dečko iz društva, Colt Lundy, tvrdio je kako mu očuh Phil Danner nikad neće dopustiti da pobjegne te da ga zbog toga trojica dječaka trebaju – ubiti.
Zbog toga je Paul pod utjecajem starijeg prijatelja otišao zajedno s njim u kuću, a kad očuh nije gledao stariji prijatelj je jednom zapucao. Paul se uplašio i policiji kasnije objasnio što je bilo.

– Užasno sam se uspaničario. Zatvorio sam oči i zapucao na njegovog očuha, tad je kazao Paul i potvrdio da je pristao na sve jer nije mislio da je njegov prijatelj ozbiljan u svojoj namjeri, prenosi Daily Mail.

Izdvojeni članak

Djeca koja se uvježbavaju za bombaše samoubojice

Prekretnica: Mogli bi mu ponovno suditi kao odraslom

Njegov stariji prijatelj Colt Lundy, koji je također pucao dobio je 25 godina zatvora, a Paulu se sudilo kao odrasloj osobi. Zakon Indiane kaže da se dječacima od 10 godina može suditi kao odraslim osobama u slučajevima kad je riječ o iznimno teškim zločinima.
Međutim postavlja se pitanje je li zaista Paulu trebalo biti suđeno na taj način.

Žalbeni sud je odbacio presudu nakon što se Paul žalio, jer je Sud za maloljetnike požurio da mu sude kao odraslom. No ta žalba mogla bi još više pogoršati Paulovu situaciju i u slučaju da mu se sudi kao odraslom mogao bi dobiti i do 65 godina zatvora.

Trenutno se nalazi u maloljetničkom domu, no uskoro bi mogao u pravi zatvor za odrasle, za koji njegova odvjetnica tvrdi da ne bi ni svoga psa pustila da tamo boravi.
Paul je zbog svoje nevjerojatne priče dospio u američke medije, a uskoro će se prikazivati i dokumentarac koji opisuje cijelu priču, ovog nekad simpatičnog učenika.

Copy link
Powered by Social Snap