Pretraga

Djevojka pitala kako se bogato udati pa dobila neočekivan odgovor

A- A+

Ono što se nerijetko cure, ali i dečki raspituju u svojoj glavi, ili eventualno u krugu obitelji, ‘hrabra’ djevojka se usudila pitati na jednom internetskom forumu. Ona je lijepa, mlada, ima stila i dobar ukus, barem prema njenim riječima. Stoga je računala kako nema razloga da ne živi na visokoj nozi pa je na račun toga svega pitala ‘kako se udati za bogatog muškarca?’. Odgovor je dobila, ali nismo sigurni da ga je očekivala, još manje da joj se svidio.

http://defendingjehovahswitnesses.blogspot.com

Potrošačko društvo je proizvelo mnoge pozitivne, ali i negativne pojave u društvu, a jedna od njih je i ‘brak iz koristoljublja’. Upravo na tragu ove anomalije, djevojka, kako ona sama tvrdilijepa, mlada, sa stilom i dobrog ukusa javila se na jednom forumu, budući da je u potrazi za dobrostojećim mladoženjom. Jedan takav joj se i javio, međutim ne baš da ju odvede do oltara.

Izdvojeni članak

Studentica teologije uputila pismo javnosti, zabrinuta ‘protuhrvatstvom’ vlasti

Djevojka koja si je dala nadimak Gospođica zgodna na jednom je forumu postavila ovo pismo:

‘Biti ću iskrena u potpunosti. Ove sam godine napunila 25 godine, jako sam lijepa, imam stila i dobar ukus. Želim se udati za muškarca koji zarađuje 500 tisuća dolara godišnje ili i više od toga. Možda mislite da sam pohlepna, ali godišnja zarada od milijun dolara u New Yorku znači da pripadate tek srednjoj klasi.

Moj zahtjev nije velik. Ima li netko na ovom forumu tko zarađuje toliko? Jesu li svi u braku? Htjela sam pitati što treba učiniti kako bih se udala za tako bogatu osobu? Među onima s kojima sam izlazila, muškarac koji je najviše zarađivao imao je 250.000 dolara godišnje.

A za nekog tko želi živjeti u luksuznoj stambenoj zoni u zapadnom New Yorku, to jednostavno nije dovoljno. Zato, želim pitati sve bogataše na ovom forumu, mogu li mi odgovoriti na neka pitanja:

1. Gdje mogu sresti najviše bogatih neženja? (Molim vas, navedite imena restorana, barova, teretana)

2. Koju staronosnu grupu bih trebala ciljati?

3. Zašto je većina bogataša prosječnog izgleda?

4. Upoznala sam nekoliko djevojaka koje nisu lijepe ni zanimljive, a ipak su se bogato udale. Kako?

5. Kako odlučujete o tome tko će biti vaša djevojka, a tko vaša žena?’

Izdvojeni članak

Nova poruka srpske profesorice koja je studente pozvala na ‘rat’ protiv starleta i sponzoruša

Djevojka je na svoje pismo, dobila i odgovor od bogatog bankara i vlasnika kompanije. No, teško da je ‘Gospođici zgodnoj’ ovaj odgovor bio po volji.

“Poštovana gospođice,

Pročitao sam vaš post s velikim zanimanjem. Pretpostavljam kako postoji mnogo djevojaka koje zanima odgovor na vaša pitanja. Dozvolite da analaziram situaciju kao profesionalni investitor. Moj godišnji prihod je nešto veći od 500 tisuća dolara godišnje, koji zadovoljavaju vaše zahtjeve, stoga se nadam da svi vjeruju kako ne gubim vrijeme ovdje tek tako.

Sa stajališta biznismena loša je odluka oženiti te. Odgovor je vrlo jednostavan… Dozvolite da vam objasnim!

Stavite sve na stranu, ono što vi zapravo pokušavate je to da zamijenite ‘ljepotu’ za ‘novac’. Osoba A daje ljepotu, a osoba B plaća za to što se čini pošteno! Međutim, postoji jedan problem – tvoja ljepota će izblijedjeti, a moj novac neće nestati tek tako. Činjenica je da će se moj prihod iz godine u godinu povećavati, ali ti ne možeš biti ljepša iz godine u godinu.

Izdvojeni članak

Playboyeva zečica u Srbiji otvara školu za starlete

Zato, sa stajališta ekonomije ja dajem dobitak, a ti daješ nešto što gubi vrijednost. Ako je ljepota sve što imaš dati, vremenom će se smanjivati njena ‘vrijednost’, a možda i potpuno nestane. Prema uvjetima koje imamo na Wall street-u sve čime trgujemo ima svoju poziciju, takozvanu ‘trgovinsku poziciju’.

U ovom slučaju to je izlaženje s tobom. Ako vrijednost onoga čime trgujemo pada, mi ćemo to prodati i nikako nije dobra ideja zadržati to dugoročno. Isto važi i s brakom koji ste vi ponudili. Možda zvuči okrutno, ali mudra je odluka da sve čija je vrijednost sklona amortizaciji bude prodano ili se daje u zakup.

Svatko tko godišnje ima 500 tisuća dolara nije budala – mi ćemo možda izaći sa tobom, ali te nikada nećemo oženiti. Savjetovao bih ti da zaboraviš na udaju za bogatog muškarca. Usput, daleko bi ti bolje bilo da si postaviš cilj kako sama postati bogat čovjek i zaradiš tih 500 tisuća dolara. Imaš veće šanse za to, nego pronaći bogatu budalu!

Nadam se da ti je ovaj odgovor pomogao.

S poštovanjem, J.P.Morgan”

Djevojka pitala kako se bogato udati pa dobila neočekivan odgovor
Share via
Copy link
Powered by Social Snap