Pretraga

Djevojke koje žele biti programerke: prijavite se na besplatnu radionicu

A- A+


Izdvojeni članak

Učenik prvog razreda srednje programirao 3D igricu

Iako postoji uvriježeno mišljenje da su samo muškarci vični programiranju, besplatne radionice koje će se održati 14. i 15. prosinca u Zagrebu pokušavaju stati na kraj tom stavu. Inicijativa PyLadies želi promovirati djevojke kao programerke te na taj način i promicati Phyton zajednicu putem raznih radionica i aktivnosti.

Međunarodna inicijativa programerki koje su mentorice djevojkama koje tek žele postati programerke, PyLadies, održat će se za nekoliko dana i u Zagrebu. Naime u suradnji s inicijativom Girl Geek Dinners Hrvatska bit će organizirana besplatna dvodnevna radionica programiranja u programskom jeziku Phytonu za djevojke.

Izdvojeni članak

Programerka, glumica i model: upoznajte svestranu Barbaru

Prvo osnove programiranja, a onda primjena naučenog na blogu

Sve djevojke željene novih vještina u programiranju mogu se prijaviti i provesti 14. i 15. prosinca na besplatnim radionicama programiranja i to na adresi Hrvatske gospodarske komore u Novoj cesti, 7.
Prijaviti se možete na ovom linku. Tijekom radionice djevojke će savladati neke osnovne koncepte programiranja, kao i osnove programskog jezika Phyton, a sve to će moći primjeniti u izradi vlastitog bloga.

Ovaj programski jezik prilično je čitljiv i lagan za učenje, stoga se djevojke koje ne znaju ništa o programiranju mogu prijaviti i očekivati da će uspješno savladati dijelove Phytona.

Prijave otvorene za pedeset djevojaka

Program PyLadies pokrenut je u mnogim državama na svijetu, a cilj je doprijeti u što više područja kako bi se mladi educirali ali i potaknuli da su računalne znanosti budućnost zapošljavanja.

– Vjerujemo da je naš pristup učinio IT zajednicu pristupačnijom ženama, a interes za ovakvim tipom aktivnosti to i dokazuje, izjavila je Lynn Root, jedna od pokretačica podružnice PyLadies u San Franciscu.

Prednost sudjelovanja na ovoj radionici imaju sve djevojke, točnije njih maksimalno 50, no ukoliko ostane koje slobodno mjesto moći će se prijaviti i muškarci, iako je fokus programa upravo na jačanju profesionalnosti ženske populacije u programiranju.