Pretraga

Do Something! Volontirajte u najvećoj organizaciji na svijetu

A- A+

dosomething.org

Izdvojeni članak

Volunteers For Peace – putovanje i zabava uz volontiranje u inozemstvu

Jedna od najbrže rastućih volonterskih organizacija na svijetu okuplja milijune mladih ljudi željnih promjena. Skupiti preko dva i pol milijuna traperica, otvoriti centar za beskućnike ili
pomoći u zbrinjavanju životinja – sve to je ostvarivo putem ove
organizacije. Stotine projekata, otvorenost novim idejama i povezivanje mladih diljem svijeta samo su neke od aktivnosti Do Somethinga.

Vjerojatno najbrže rastuća volonterska organizacija na svijetu, Do Something, svakim danom dobiva preko 5 tisuća novih članova. Samo prošle godine više od 2 milijuna mladih sudjelovalo je u kampanjama organizacije.  Osnovana 1993. u New Yorku, ova neprofitna organizacija ima za cilj motivirati mlade ljude kako bi rješavali probleme u svojoj okolini i postali aktivniji građani. Sami za sebe kažu da pokušavaju izliječiti mlade generacije od ‘lijenitisa’.

– Volimo tinejdžere. Oni su kreativni, aktivni, povezani… Ali i
frustrirani zato što je svijet tako loše postavljen. Mi već godinama
uprežemo njihovu fenomenalnu energiju i usmjerujemo na one probleme koje
tinejdžere najviše smetaju, tvrdi organizacija na svojim stranicama.

Do
Something postavlja određene uvjete za članstvo. Svatko tko želi biti
dio tima mora biti mlađi od 25 godina i napraviti nešto korisno za
zajednicu te postaviti dokazne fotografije o svom djelovanju  na web
stranicu organizacije.

‘Teens for Jeans’ – skupili dva milijuna traperica

Organizacija funkcionira po prinicipu donacija, a zasad im odlično ide. Svaki mjesec osmišljavaju nove projekte, a neki projekti traju godinama. Tako su u akciji ‘Teens for Jeans’ u pet godina skupili preko dva i pol milijuna traperica mladima u potrebi.

U Do Something organiziraju peticije, omogućavaju mladima da dobiju financijska sredstva za projekte koje žele provesti, plaćaju školarine i dijele godišnje nagrade za aktivizam.

Cijelu politiku tvrtke vode također mladi ljudi, čiji je opušteni karakter vidljiv u promo videu.

Svi projekti raznoliki i atraktivni

Da volonteri mogu djelovati na mnogo načina, svjedoči velik broj područja djelovanja ove organizacije. Tako se bave životinjama, nasiljem, prirodnim katastrofama, diskriminacijom, obrazovanjem, okolišem, siromaštvom i tako dalje.

U tijeku je projekt povezan s brigom za životinje, ‘Pics for Pets’. – Svake godine u SAD-u 3 do 4 milijuna životinja u skloništima su eutanizirani, zato što ne budu posvojeni, piše na stranicama organizacije. Pozivaju na kvalitetnije fotografiranje tih životinja, kako bi se potencijalni vlasnici mogli zagrijati za njihove nove kućne ljubimce. 

Osim ovog, još se mnogi projekti planiraju, a surađivati može bilo koji mladi entuzijast na svijetu, jer je organizacija internacionalna. Kako i što napraviti da se uključite u njihov rad, možete potražiti ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap