Pretraga

Dočekali ih palicama pred školom? Učenik završio u bolnici

A- A+

Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja ispred vukovarske Tehničke škole Nikola Tesla nije prošao mirno. Došlo je do tučnjave u kojoj je ozlijeđen učenik, koji je završio u bolnici. Oglasio se i predsjednik vukovarskog SDSS-a Srđan Kolar, koji smatra kako se radilo o ‘dirigiranom napadu na pripadnike srpske zajednice’. Iz policije kažu kako je u sukobu sudjelovalo 12 mladića te da još utvrđuju sve detalje. Mladićima pak prijeti do mjesec dana zatvora.

ilustracija: NeONBRAND / Unsplash

Kako neslužbeno doznaje press034, kada je skupina srednjoškolaca u srijedu, nešto prije 9 sati, krenula do pekare kupiti užinu, na putu ih je preslela druga skupina mladića. Navodno su koristili i palice. U tučnjavi ispred Tehničke škole Nikola Tesla u Vukovaru ozlijeđen je jedan mladić, koji je završio u bolnici.

Incident je za press034 potvrdio i glasnogovornik PU Vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković. Rekao je kako se i dalje vrši kriminalističko istraživanje te da imaju privedenih osoba.

Javnosti se priopćenjem obratio i predsjednik vukovarskog SDSS-a Srđan Kolar, koji je pozvao sve  političke stranke da osude ove, kako je rekao, ‘napade na pripadnike srpske zajednice’.

– Nitko me neće ubijediti da se ovdje radi o sukobima navijača i navijačkih grupa već je jasno da se radi o dirigiranim napadima na pripadnike srpske zajednice, a sve u svrhu destabilizacije međunacionalnih odnosa u gradu Vukovaru. Također, vjerujem da ovakve međunacionalne sukobe ne bi trebalo nitko da koristi u svrhu predizborne kampanje. Pozivam sve mlade ljude da prestanu sa ovakvim aktivnostima te isto tako da se političari dozovu pameti i da osude ovaj čin. Očekujem da sve institucije rade svoj posao i da učine sve da se spriječe budući incidenti, zaključio je Kolar.

Nadopuna teksta – četvrtak u 11:10 sati

Polcijska uprava vukovarsko-srijemska objavila je izvješće o sukobu više mlađih osoba. Kažu kako su dojavu o tučnjavi dobili u srijedu oko 8,30 sati te odmah krenuli prema ulici Hrvatskog zrakoplovstva.

– Policijski službenici su provodeći redovite preventivne djelatnosti na ovom području odmah reagirali na mjestu prijavljenog događaja te su odmah intervenirali čime su zaustavili daljnje remećenje javnog reda i mira, kažu.

Policijska ophodnja je, naglašavaju, ekspeditivno privela u policijsku postaju više maloljetnika, a na mjestu događaja su uzeli jednu teleskopsku palicu, kao i dva istrošena spremnika spreja, “jer su pronađeni predmeti zbog promptne policijske intervencije odbačeni od prekršitelja ovog događaja”.

Dva maloljetnika odmah su odvezeli u Nacionalnu memorijalnu bolnicu Vukovar gdje im je ukazana liječnička pomoć te su im okvalificirane lakše tjelesne ozljede.

– U vukovarskoj policijskoj postaji je do sada, uz obveznu nazočnost roditelja/skrbnika dovedenih maloljetnika, provedeno prekršajno kriminalističko istraživanje kada je za 12 maloljetnika utvrđena sumnja da su počinili prekršaj iz članka 13. Zakona o prekršaju protiv javnog reda i mira te će im policija u skladu s prekršajnim odredbama proslijediti optužni prijedlog, navode iz policije.

Napomenimo kako spomenuti članak 13. za one koji se tuku, svađaju i viču na javnom mjestu predviđa kaznu od 50 do 200 nekadašnjih njemačkih maraka ili čak kaznu zatvora do 30 dana. Iz policije ističu kako nastavljaju sa daljnjim podacima o jučerašnjem događaju u Vukovaru.

– U skladu s pozitivno pravnim propisima, odnosno zbog utvrđenog nezakonitog ponašanja maloljetnika, pravodobno ćemo izvijestiti nadležni Centar za socijalnu skrb.

Policijska uprava ć, zaključuju, i nadalje biti glavna pouzdanica u prevenciji protiv svih kršitelja narušavanja javnog reda i mira.

Dočekali ih palicama pred školom? Učenik završio u bolnici
Share via
Copy link
Powered by Social Snap