Pretraga

Dojmovi oko polustane karte: ‘Da se znojim zbog četiri kune? Nema smisla.’

A- A+

Prošlo je svega dva dana otkako su u prodaju puštene ZET-ove polusatne karte, no izgleda kako je to bilo sasvim dovoljno da krenu različite teorije oko toga je li nova odredba dobra za građane ili ne. I dok su neki odmah počeli negodovati iz razloga što su im poslodavci zbog karte od četiri kune počeli isplaćivati manje putne troškove, drugi su se cijeni više nego obradovali pa su već rano ujutro prvim danom veljače procvikali svoju prvu ružičastu kartu.

Foto: Srednja.hr

Izdvojeni članak

Od sutra u prodaji tramvajske karte za 4 kuna: Evo što trebate znati o njima

U prvim redovima, karta koja je namijenjena za kraća putovanja u dnevnom prometu u prvoj zoni tramvajem, autobusom i uspinjačom, najviše je obradovala učenike i studente. S obzirom na to da je cijena sada i više nego prihvatljiva, neki su nam otkrili kako su već prvog jutra kupili svoju kartu za četiri kune, jer za tu tarifu, priznaju, ne isplati švercati.

– Da se za četiri kune znojim svaki put kad netko izvadi mobitel? Nema smisla, pretresem džepove, nađem četiri kune i kupim tu polusatnu, otkriva nam student Mario. 

Istog je mišljenja i Nikolina iz Dugog Sela koja se do sad, priznaje vrlo često ‘švercala’ u tramvajima. 

– Studentski pokaz ne kupujem jer se ne vozim svakodnevno u tramvaju, a kada se vozim, moram priznati, vrlo često se švercam. Jučer i danas sam kupila polusatnu kartu jer kad se vozim, to su najčešće tri-četiri stanice zbog čega mi je inače bilo žao kupovat kartu.
Oduševljena sam kartama za četiri kune i sigurna sam da se više neću švercati jer je to svakako iznos koji nije teško odvojiti , a i više se neću u napetosti i sa strahom voziti, objašnjava Nikolina.

Uz to, Nikolina nam je otkrila kako je ovih dana primjetila jednu potpuno novu i nesvakidašnju situaciju u tramvaju. 

– Gotovo su svi u tramvaju imali kartu, a i red na tisku i prodajnim mjestima je vidljivo veći, otkriva studentica. 

S druge pak strane, nekima polusatna karta nažalost ne znači mnogo. Iako pozdravlja novu tarifu, David ju neće iskoristiti zbog shvatljivog razloga. 

– Kupujem mjesečni pokaz i ne planiram ga zamijeniti s kartama za četiri kune. Cijena življenja u naselje Vrapče ne dopušta mi da negdje stignem za pola sata, kazao nam je student. 

U koju kategoriju putnika vi spadate? Švercate se i dalje ili sada kupujete kartu? Imate pokaz jer unutar pola sata ne stignete do svog odredišta? Nastavku vam donosimo anketu. 

Dojmovi oko polustane karte: ‘Da se znojim zbog četiri kune? Nema smisla.’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap