Pretraga

Dokazano: Studenti više ne gledaju na seks jednako

A- A+

Seks je odavno povezan s društvenim statusom, na način da su muškarci koji mijenjaju partnerice ‘velike face’, dok su žene s više seksualnih partnera obilježene kao promiskuitetne. Istraživanje je pokazalo da to više nije slučaj, a na studente i studentice koji imaju više partnera gleda se isto.

Novo istraživanje koje je provedeno na Sveučilištu Illinois među 19 tisuća studenata, pokazalo je da društvo više ne gleda blagonaklono na one koji imaju veliki broj seksualnih partnera. Takve ljude smatrali su odbojnima, a prema njima su izgubili poštovanje. Najveća razlika od prije jest to što se na muškarce i žene koji često mijenjaju partnere gledaju na isti način.

Izdvojeni članak

Novi trend: Sve više tinejdžera stupa u seksualne odnose s bivšim partnerima

Manje dvostrukih standarda nego prije

Studenti jednako poštuju muškarce i žene koji imaju veći broj partnera, a tek njih dvanaest posto pokazalo je dvostruke standarde, odnosno da manje poštuju žene s puno partnera, a mnogo više muškarce s puno partnerica. Trinaest posto njih smatra da manje poštuju muškarce koji imaju puno partnerica, a visokih 27 posto pokazalo je visok stupanj tolerancije jer su rekli kako uopće ne osuđuju ni muškarce ni žene koje mijenjaju puno seksualnih partnera.

Izdvojeni članak

Kad tinejdžeri krenu postavljati luda pitanja o seksu

Religiozni osuđuju više nego ostali

Studenti i studentice razlikuju se u mišljenjima, pokazalo je istraživanje. Čak 35 posto studenata prema oba spola osjeća manjak poštovanja ukoliko mijenjaju puno seksualnih partnera, dok to isto misli čak 54 posto studentica. Studenti (njih četvrtina) više su osuđivali žene koje često mijenjaju partnere, dok je samo šest posto studentica osuđivalo iste.

Oni koji se bave sportom skloniji su dvostrukim standardima, odnosno više osuđuju žene koje često mijenjaju partnere od muškaraca koji rade to isto. Također, katolici najviše osuđuju mijenjanje spolnih partnera, dok to najmanje čine ateisti, budisti i židovi.

Dokazano: Studenti više ne gledaju na seks jednako
Share via
Copy link
Powered by Social Snap