Pretraga

Donosimo popis svih škola koje će sudjelovati u eksperimentalnom programu ‘Škola za život’: Provjerite je li i vaša među njima

A- A+

Ove jeseni Ministarstvo znanosti i obrazovanja planira započeti s provedbom svog eksperimentalnog programa ‘Škola za život’. Za sudjelovanje u njemu, škole su se imale priliku javiti sve do 15. ožujka, što su učinile 143 matične osnovne škole, uz 231 područnu. Što se tiče srednjih škola, prijavile su se njih 72. Danas je poznato i koje je od prijavljenih MZO odabrao za provedbu ovog pilot-projekta.

MZO foto:srednja.hr

Eksperimentalni program MZO-a, ‘Škola za život’, s provedbom bi trebao započeti od iduće školske godine. U srednjim školama provodit će se u prvim razredima gimnazija u svim nastavnim predmetima, a u prvim razredima strukovnih škola s četverogodišnjim programima, u opće obrazovnim predmetima. U prvim i petim razredima osnovne škole u eksperimentalni program provodit će se u svim nastavnim predmetima, a u sedmim razredima iz biologije, kemije i fizike.

Izdvojeni članak

[PROPAST CJELOVITE KURIKULARNE REFORME] ‘Škola za život’ nije Cjelovita kurikularna reforma

Prema programu, u ‘Školu za život’ trebalo je biti uključeno maksimalno 50 osnovnih i 30 srednjih škola, a planirano je sudjelovanje oko 6.000 učenika. Kako su isticali u Ministarstvu za provedbu će biti ispunjeni uvjeti geografske pokrivenosti, veličine škola, kao i zastupljenost škola iz urbanih i ruralnih sredina.

Popis škola koje će sudjelovati u programu objavljen je danas, a prema podacima koje su nam dostavljeni iz Ministarstva, u njemu će sudjelovati 46 osnovnih škola i 6.401 osnovnoškolac te 26 srednjih škola i 2.323 srednjoškolaca.

Eksperimentalnim programom ‘Škola za život’, ističu iz Ministarstva, mijenjat će se kurikulumi kao i  nastavne metode i metode vrednovanja, načini rada, udžbenici i nastavni materijali te okruženje za učenje u kojemu će se primjenjivati više tehnologije. Nastavnici će, tvrde u MZO-u, biti administrativno rasterećeni te imati veće mogućnosti za stručno usavršavanje. Koje škole to očekuje (skupina A), možete vidjeti u dokumentu koji slijedi:

[scribd id=374675485 key=key-e2iBh4UIpGYslTURCmV5 mode=scroll]

Škole koje su se prijavile, a nisu ušle u eksperimentalni program i ne nalaze se na ovom popisu, također će biti obuhvaćene mjerama, koliko je to u mogućnosti, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare. U dokumentu koji slijedi detaljnije je moguće iščitati koje sve novine očekuju takve škole (skupina B).

[scribd id=374677908 key=key-Y2VhsOnE2qj6cSwTFQ1c mode=scroll]