Pretraga

Dorđe Balašević iznenadio studenticu koja boravi u sobi opjevanoj u hitu ‘Provincijalka”

A- A+

Na vrata sobe broj 212 u Studentskom domu ‘Veljko Vlahović’ u Novom Sadu pokucali su supružnici Balašević. Iznenadili su tako požešku studenticu Jelenu koja u njoj boravi tijekom studija poklonivši joj klima uređaj da lakše podnese ljetne vrućine. U toj je sobi prije 36 godina boravila Olivera, supruga Đorđa Balaševića, a on je dolazio pod njezin prozor. Sobu je poznati kantautor opjevao u svojoj pjesmi ‘Provincijalka’.

Foto: mojnovisad.com

Izdvojeni članak

Đorđe Balašević ušao i u školske udžbenike

Požešku studenticu Jelenu Matović, stanarku sobe 212 u Studentskom domu ‘Veljko Vlahović’ u Novom Sadu, iznenadili su gosti koji su joj se pojavili na vratima. Najprije je došla Olivera Balašević, supruga poznatog kantautora, koja je svojoj bivšoj, a Jeleninoj sadašnjoj sobi, donirala klima uređaj, piše MojNoviSad.com

Soba je to u kojoj je Olivera boravila tijekom svog studija, što je bilo prije 36 godina. Toliko je vremena prošlo otkad je u njoj zadnji put boravila, stoga ju ovaj posjet nije ostavio ravnodušnom. U Novom Sadu Olivera je studirala na Fakultetu za fizičku kulturu, a u sobi je boravila dvije godine. Đorđe je na ovaj susret stigao nešto kasnije uz riječi da ‘zna prozor, ali ne zna vrata’, priznavši da je zapravo prvi put u toj sobi. Na vrata sobe zalijepio je pločicu sa stihovima: ‘Dok ona ne sleti niz hodnik studenjaka… Olja i Đole Balašević, 1. lipnja 1979’. Sobu je opjevao u svojoj pjesmi ‘Provincijalka’. 

– On tvrdi da je ta pjesma vezana za ovu sobu. Ja znam da sam za stolom čitala bilješke s predavanja, spremala ispit i gledala često kroz prozor čekajući kada će se pojaviti. Tada mobilnih telefona nije bilo pa je Đole zviždao pod prozorom. Taj zvižduk i danas koristi kad negdje zalutamo u nekom gradu ili trgovačkom centru. Kada bih čula njegov zvižduk, brzinom svjetlosti bi trčala kroz hodnik da ga vidim, tako da je ta pjesma to na vrlo lijep način ispričala, otkrila je Olivera. 

Supružnici su se u sobi prisjetili drugih vremena u kojima su živjeli koje je Đorđe nazvao pristojnijima. 

– To je prozor u koji sam virio i dolazio izdaleka, ali nikada nisam bio unutra. Ostala je uspomena i ne mogu proći, a da se toga ne sjetim, rekao je.
Jelena, studentica prometa i telekomunikacija na Fakultetu tehničkih nauka, bila je jako sretna zbog dolaska poznatog para, ali i poklona koji su donijeli. 

– Olja je tu studirala i zna kako je preko ljeta vruće, jer nema nikakve izolacije. Klima će nam puno značiti”, rekla je. 

Olivera Balašević ovu je akciju organizirala s namjerom da i drugi bivši stanari doma koji danas imaju uspješne karijere pomognu u poboljšanju uvjeta u kojima žive sadašnji i budući studenti.

Dorđe Balašević iznenadio studenticu koja boravi u sobi opjevanoj u hitu ‘Provincijalka”
Share via
Copy link
Powered by Social Snap