Pretraga

DORH istražuje ravnateljicu s područja Banovine: Novce s računa škole prebacivala je sebi?

A- A+

Kako prenosi RTL, ravnateljica Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića u Gori, Valentina Vujnović, sumnjiči se da je uzimala novce s računa škole. Priča je izašla na vidjelo zahvaljujući računovotkinji koja je cijeli slučaj prijavila DORH-u, koji sada istražuje ravnateljicu.

Foto: Facebook | OŠ Ivana Gorana Kovačića

Učenici Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića nastavu pohađaju na drugoj lokaciji jer je njihova zgrada oštećena u potresu. Ubrzo su na račun škole pristigle i donacije za obnovu, no kako je otkrio RTL, ravnateljica Valentina Vujnović sumnjiči se da je te novce, ali i one redovne, bez opravdanja s računa škole prebacila na svoj.

S računa škole ravnateljica si je navodno prebacila više od 70 tisuća kuna

– S računa za pomoć i donacije ravnateljica je u nekoliko navrata podigla bez priloženih opravdanja 70.150 kuna uglavnom prijenosom novca platnim nalogom na svoje osobne račune, stoji u zapisniku sa sjednice Školskog odbora kojeg je prenio RTL.

Ravnateljica je, piše RTL, taj iznos u potpunosti vratila tek u svibnju ove godine. Ova priča ne bi izašla na vidjelo da nije bilo računovotkinje škole koja je prijavila DORH-u koji sada istražuje ravnateljicu. Novinarki RTL-a Kristini Čirjak i Županijsko državno odvjetništvo u Sisku potvrdilo je da su izvidi oko ovog slučaja u tijeku.

Izdvojeni članak
sudački čekić

DORH će se baviti maturantima koji su se fotkali s fašističkim pozdravom: Profesorica dala izjavu

Prema izvješću školskog odbora u više je navrata uzimala 200 tisuća kuna

Navodno joj ovakva ‘transakcija’ nije nepoznata jer u izvješću Školskog odbora stoji da je s redovnog školskog računa u više navrata uzimala 200 tisuća kuna, a sredinom prošlog mjeseca vratila je 68 tisuća kuna. Ravnateljica RTL-u nije odgovarala na pozive, poruke i mailove, računovotkinja je također nedostupna, a predsjedniku Školskog odbora nije jasno zašto se novinari bave ovom pričom te je odbio dati izjavu.

Županija kao osnivač za RTL je kazala kako nisu imali saznanja o ovom slučaju, ali i da ju bez Školskog odbora ne mogu smijeniti.

– Traži se očitovanje ravnateljice i nakon toga vjerujem da će i ostali članovi školskog odbora postupiti onako kako jedino mogu sukladno zakonu i propisima, izjavio je za RTL Mihael Jurić, zamjenik župana Sisačko-moslavačke, a do tada ravnateljica ostaje na svojoj funkciji.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap