Pretraga

Doznali smo kada će se emitirati prva epizoda Milijunaša s nagradama u eurima, ima još jedna velika novost

A- A+

Ljubitelji TV kvizova uskoro dolaze na svoje jer će se 22. rujna početi emitirati nova sezona kviza ‘Tko želi biti milijunaš?’. Snimanja su već započela, a svakako najveća novost ove sezone je da će se se od 5. siječnja natjecatelji boriti za iznose u eurima, koji će se kretati u sadašnjim kunskim iznosima. U novoj sezoni natjecatelji kao pomoć na raspolaganju više neće imati ‘Tri znalca’. Naime, vraća se džoker ‘Pitaj publiku’.

Screenshot: HRTi

Nakon kratke ljetne stanke u drugoj polovini ovog mjeseca, točnije 22. rujna, na male ekrane vraća se kviz ‘Tko želi biti milijunaš?’. Prva snimanja održana su proteklog tjedna, a kako nam otkrivaju s Hrvatske radiotelevizije, već u prvim emisijama natjecatelji su postigli zavidne rezultate. Navode i da ne oskudijevaju s prijavama onih koji bi željeli nastupiti u novoj sezoni i sjesti u vruću stolicu nasuprot voditelja.

Vraća se džoker ‘Pitaj publiku’

A to ostaje Tarik Filipović, no neka lica nećemo više gledati, a to su tri znalca – Josip, Bruno i Ivan. Naime džoker ‘Tri znalca’, koji je uveden kada zbog pandemije u studiju nije smjela biti publika, se ukida.

– S džokerima smo se vratili na originalne postavke. Džokere ’50:50′, ‘Pitaj publiku’ i ‘Zovi’ gledatelji neizostavno povezuju s Milijunašem i tijekom sezona postali su zaštitni znakovi kviza. Budući da smo publiku vratili u studio u nekoliko posljednjih emisija prošle sezone, od ove sezone odlučili smo ih ponovno aktivirati. Džoker ‘Tri znalca’ zasad držimo u pričuvi, odgovaraju nam s Prisavlja.

Izdvojeni članak

[Zadatak dana] Uskoro nove epizode Milijunaša: Ako ovo znate, trebali biste razmisliti o prijavi

Prva epizoda s nagradama u eurima 5. siječnja

Svakako najveća novost je ta da će se u novoj sezoni natjecatelji boriti za iznose u eurima, budući da od Nove godine to postaje službena valuta u Hrvatskoj. Kako kažu s HRT-a za eure će natjecatelji Milijunaša igrati od prve emisije emitirane u siječnju, odnosno od 5. siječnja 2023. godine.

– Stablo novca okvirno će se kretati u sadašnjim kunskim vrijednostima preračunatim u eure. Postoje tri prijedloga stabla o kojima se trenutno raspravlja i konačna odluka bit će donesena uskoro, kažu s HRT-a.

Kako su ranije najavili, otvorena je mogućnost i da će konačni iznos, onaj na 15 . pitanju, biti nešto veći od okruglih milijun kuna. Unatoč tomu, a iako nakon preračunavanja nagrade u eure natjecatelji neće igrati za iznos od milijun eura, naziv kviza neće se mijenjati.

– Ipak će se igrati za milijunsku nagradu u donedavno važećoj valuti, ističu s HRT-a.

Izdvojeni članak

[Zadatak dana] Znate li dobro himnu? Natjecatelja ‘Milijunaša’ pitanje je malo zbunilo pa ju je – pjevao

U ‘Najbržem prstu’ ostaju četiri kandidata

Osim novog jokera ‘Tri znalca’ novost uvedena u jeku pandemije, kada je u studiju morao biti prisutan manji broj ljudi, smanjen je o broj kandidata u igri ‘Najbrži prst’. Prije pandemije u ‘Najbržem prstu’ natjecalo se šestero kandidata, a taj broj zbog koronavirusa i mjera smanjen je na četiri. Tako će ostati i u novoj sezoni. S Prisavlja kažu da, bez obzira na broj natjecatelja u najbržem prstu, u prosjeku ih odigra dvoje po emisiji.

– Za kraj možemo pozvati sve gledatelje da i u novoj sezoni prate uzbudljive nastupe naših natjecatelja jer ne zaboravite da samo mi pitamo: ‘Tko želi biti milijunaš?’, poručili su s HRT-a.

A ako razmišljate o prijavi, svoje znanje kroz pitanja iz dosad emitiranih epizoda možete provjeriti na kvizovi.srednja.hr.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap