Pretraga

Drama ispred škole, četiri učiteljice ušle bez COVID potvrde, intervenirala i policija: Pričali smo s ravnateljicom

A- A+

Četiri učiteljice kaštelanske Osnovne škole Ostrog na posao su došle bez COVID potvrda, unatoč odluci kojom je ta potvrda obvezna i za zaposlenike škola. U nekom je trenutku stigla i policija. Razgovarali smo s vršiteljicom dužnosti ravnateljica Ivančicom Grubišić koja nam je pojasnila o čemu se radi.

oš ostrog kaštel lukšić

Osnovna škola Ostrog u Kaštel Lukšiću
Foto: Google Maps Screenshot

U Osnovnoj školi Ostrog u Kaštel Lukšiću danas se odvijala prava drama. Iako su uvedene obvezne COVID potvrde za sve zaposlenike, odnosno testiranje za one koji potvrdu nemaju, četiri učiteljice došle su na nastavu bez potvrda.

Četiri učiteljice ušle u školu bez potvrde

Radi se o tri učiteljice matične škole u Kaštel Lukšiću te jednoj učiteljici područne škole u Lećevici. Potvrdila nam je to u telefonskom razgovoru privremena ravnateljica Ivančica Grubišić. Kazala nam je kako su učiteljice na vrijeme obaviještene o novoj odluci koja je na snagu stupila danas, a prema kojoj se u javne i državne ustanove više ne može ući bez COVID potvrda, što se odnosi i na zaposlenike odgojnih i obrazovnih ustanova.

One su unatoč tome, kazala nam je ravnateljica, u školu ušle bez COVID potvrde. Nedugo nakon toga u školu je došla i policija, no ravnateljica Grubišić nam kaže kako nije ona pozvala policiju. Ne zna, kaže, tko je to učinio, no napominje da se danas pred školom okupila nekolicina prosvjednika među kojima su roditelji, neki zaposlenici škole, ali i lokalni svećenik, kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog uvođenja obveznih potvrda. Koliko zna, priča nam ravnateljica, nije bilo nikakvih većih incidenata, osim dovikivanja.

‘Zvali smo policiju’

O ovome su se događaju već raspisali na društvenim mrežama. Teolog i bivši član MOST-a Bruno Petrušić na svojim je društvenim mrežama objavio kako se jutros dogodio incident u spomenutoj školi. On, pak, kaže da trima učiteljicama ravnateljica nije dozvolila dolazak na radno mjesto pa onda navodi kako su zvali policiju, pritom misleći, vjerojatno, na okupljene prosvjednike pred školom.

– Zvali smo policiju koja je došla zbog remećenja javnog reda i mira. Policajci su došli, napravili zapisnik i uputili nas (koji smo došli podržati učiteljice i koji smo bili uzrok remećenja javnog reda i mira) i učiteljice u daljnje korake. Prvi korak je da oni ne mogu uvrstiti u zapisnik stvarni povod njihove intervencije (spriječavanje djelatnika u njegovom radu od strane poslodavca) nego se to treba napraviti osobno u policijskoj postaji (u koju ne možeš ući ako nemaš covid potvrdu). Drugi korak je da učiteljice odu na svoje radno mjesto jer NE POSTOJI ZAKONSKA OSNOVA njihove spriječenosti, napisao je Petrušić.

https://www.facebook.com/brunopetrusic1/posts/2175644735910125

O ovome smo slučaju kontaktirali i Policijsku upravu splitsko-dalmatinske županije, a njihov ćemo odgovor objaviti kad ga dobijemo.

oš ostrog kaštel lukšić
Share via
Copy link
Powered by Social Snap