Pretraga

Drama u susjedstvu: 14-godišnjak u školu donio džepni nož, njime pokušao ozlijediti drugog učenika

U Osnovnoj školi Gornja Koprivna, u susjednoj BiH, odvila se prava drama. Dječak u dobi od 14 godina u školu je donio džepni nož pa njima pokušao napasti drugog učenika. Incident je spriječila ravnateljica koja je pozvala policiju pa, nasreću, nitko nije ozlijeđen.

učionica i džepni nož (kolaž)

Ilustracija: Pexels | Pixabay

Bizaran slučaj maloljetničkog nasilja u susjednoj Bosni i Hercegovini dolazi iz škole na području Cazina. Tamo je, kako piše portal Klix.ba, dječak u školu donio džepni nož i pokušao njime napasti učenika.

Ravnateljica pozvala policiju

Konkretno, 14-godišnjak je u Osnovnu školu Gornja Koprivna donio džepni nožić. Njime je pokušao, kako piše gore spomenuti medij, povrijediti učenika te osnovne škole. Na svu sreću do nesreće nije došlo i nitko nije ozlijeđen. Ravnateljica škole Ermina Šepić odmah je zvala policiju i prijavila slučaj.

Portalu Klix.ba iz nadležne su policijske uprave potvrdili da se incident dogodio u Osnovnoj školi Gornja Koprivna i da je točno da se radi o maloljetnim osobama od kojih je jedna u trenutku sukoba posegnula za hladnim oružjem, odnosno džepnim nožem.

Kriminalističko istraživanje je u tijeku i još uvijek nisu utvrđene sve okolnosti ovog incidenta. Kako je i zašto učenik donio džepni nož u školu, je li mu ovo prvi put i što je potaknulo da njime pokuša povrijediti drugog učenika, još se ne zna. Policija nije bila u stanju dati više informacija jer, osim što je istraga u tijeku, radi se o maloljetnicima.

Izdvojeni članak
dijete

Pričali smo sa stručnjacima: Ako vidite zlostavljano dijete u školi, evo što trebate učiniti

Dosta je nasilja u školama…

Ovako bizaran slučaj u kojemu su učenici u školu nosili hladno oružje u Hrvatskoj nismo vidjeli više od tri godine. Tada je, podsjetimo, inače problematičan 15-godišnji učenik Osnovne škola Gola u Koprivnici nosio nož i navodno prijetio drugim učenicima da će ih zaklati. Zato je došlo i do bojkota nastave.

Iako nema hladnog oružja, nasilja, nažalost, u našim školama ne nedostaje. Posljednja tri mjeseca izvijestili smo o nekoliko bizarnih slučajeva. Učenika iz Dalmacije pretukli su u školskom WC-u, 15-godišnjaka iz Dugog Sela, prije no što su ga pretukli, pitali su je li kršten i zašto ima dugu kosu.

U Zagrebu je jedan osnovnoškolac rukama davio drugog, srednjoškolci su prijetili kolegama s kojima bi trebali dijeliti zgradu u drugom polugodištu, a nedavno smo izvijestili i o brutalnoj tučnjavi djevojčica koja se širi društvenim mrežama. O problemu vršnjačkog nasilja i nasilja među mladima razgovarali smo sa školskom psihologinjom i psihoterapeutkinjom Tanjom Dejanović Šagadin, što možete pogledati u videu ispod.


Ako ste žrtva nasilja ili zlostavljanja, bilo obiteljskog, vršnjačkog ili od strane treće osobe možete se javiti i Hrabrom telefonu na 116 111 (za djecu), odnosno na 0800 0800 (za mame i tate). Informacije o postupku prijave možete dobiti na besplatnoj i anonimnoj liniji Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja na 116 006  koja je otvorena svaki dan od 0 do 24 sata. Potonja, napomenimo, radi samo s odraslima.

U slučaju da vi ili netko koga znate ima suicidalne misli ili je žrtva cyberbullinga i druge vrste nasilja, možete se obratiti psihološkom centru TESA. Psihološko savjetovanje je dostupno putem telefona za psihološku pomoć na 01 48 28 888 svakog radnog dana od 10 do 22 sata.

učionica i džepni nož (kolaž)
Share via
Copy link
Powered by Social Snap