Pretraga

Drama uoči izleta: Policija spriječila pijanog vozača da zagrebačke učenike vozi u Vukovar

Zagrebačka policija jutros je zaštitila zagrebačke osnovnoškolce. Zahvaljujući suradnji koju imaju sa školom, policija je vozača testirala na alkohol. Ispostavilo se da je 36-godišnji vozač, koji je učenike trebao voziti do Vukovara, bio u alkoholiziranom stanju. Učenici su ipak otišli na izlet, ali s drugim, trijeznim vozačem.

Ivan Klindić/www.ivanklindic.info

– Prilikom nadzora autobusa i vozača, policijski službenici utvrdili su da je 36-godišnji vozač autobusa varaždinskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola (0,87 g/kg), objavila je Policijska uprava zagrebačka.

Ako vozite mamurni, jednako ste opasni kao i u alkoholiziranom stanju

Učenici zagrebačke osnovne škole s područja Medveščaka jutros je na izlet prema Vukovaru zamalo vozio vozač u alkoholiziranom stanju, no zahvaljujući suradnji škola i policije, to se nije dogodilo.

Policija je oko 4.45 sati obavila nadzor autobusa i vozača. I imali su što vidjeti. Iako je bilo prije 5 sati ujutro, vozač je napuhao 0,87 promila.

Zabranili su mu da vozi učenike, a dobio je prekršajnu prijavu. Učenici su ipak krenuli na izlet, ali s drugim, trijeznim vozačem.

– Akcija se provodi s ciljem zaštite najmlađih sudionika u prometu- djece, a u isto vrijeme i poštivanja prometne kulture kako bi se umanjili rizici koje dovode do prometnih nesreća, kažu iz policije.

Pokušali smo doznati o kojoj se školi radi, no iz policije nam nisu željeli otkriti tu informaciju.

 

Drama uoči izleta: Policija spriječila pijanog vozača da zagrebačke učenike vozi u Vukovar
Share via
Copy link
Powered by Social Snap