Pretraga

Drugo najveće sveučilište ima novi studij: Studenti ga mogu upisati na jesenskom roku

A- A+

Sveučilište u Splitu ima novi studij. Na jesenskom upisnom roku studenti mogu prvi put upisati preddiplomski studij Komunikacija i mediji. Na novi studij može se upisati 25 studenata, a nakon završetka studija studenti će steći akademski naziv sveučilišni prvostupnik/ca komunikacije i medija.

sveučilište u splitu

Sveučilište u Splitu | Foto: Srednja.hr

Studenti koje zanimaju mediji, a nisu upisali faks na ljetnom roku ne moraju očajavati jer je Sveučilište u Splitu pokrenulo novi preddiplomski sveučilišni studij Komunikacija i mediji. Trajanje studija je tri godine, a završavanjem studija studenti stječu akademski naziv sveučilišni prvostupnik/ca komunikacije i medija. Upisna kvota iznosi 25 studenata, a prijaviti se za studij kandidati mogu putem sustava Postani student.

Interdisciplinarni studij

Upisati se mogu državljani Republike Hrvatske i ostalih članica Europske unije s položenom državnom maturom. Prorektor za nastavu Sveučilišta u Splitu Goran Kardum istaknuo je kako je riječ o suvremenom studiju koji podrazumijeva interdisciplinarnost. Studij komunikacije i medija uključuje široko obrazovanje od društveno-humanističkih elemenata studija, uporišta u znanstvenoj metodologiji, do učenja suvremenim tehnologijama što studij približava i tehničkim znanostima.

– U realizaciji studija koristimo nastavne i prostorne kapacitete splitskog sveučilišta te su uključene različite sastavnice. Studij će se u pravilu izvoditi u prostoru Sveučilišta u Splitu, dok će se pojedini nastavni sadržaji realizirati na sastavnicama, kao i nastavnim bazama Sveučilišta. Predavači su odreda vrsni znanstvenici i stručnjaci kako sa Sveučilišta u Splitu i drugih sveučilišta u Hrvatskoj i inozemstvu te kompetentni stručnjaci iz naših nastavnih baza, rekao je voditelj studija Željko Radić.

Izdvojeni članak
fakultet turizma i ruralnog razvoja požega

Hrvatska dobila još jedan sveučilišni grad: Novi fakultet s nastavom kreće najesen

Uvjeti za upis

Na Natječaj za upis preddiplomskog sveučilišnog studija Komunikacija i mediji mogu se prijaviti pristupnici koji imaju završenu četverogodišnju srednju školu i položenu državnu maturu. Za upis na preddiplomski sveučilišni studij Komunikacija i mediji u okviru državne mature za predmet Hrvatski jezik i predmet Strani jezik zahtijeva se A razina, a za predmet Matematika B razina.

Upis pristupnika koji su ostvarili pravo na upis unutar upisne kvote obavit će se na temelju rang liste Središnjeg prijavnog ureda (pristupnici s položenom državnom maturom) 21. rujna 2022. godine u vremenu od 10 do 13 sati u zgradi Rektorata, Ruđera Boškovića 31, V. kat.

Za one koji će htjeti nastaviti studij na diplomskoj razini, moći će upisati diplomski studij Novinarstvo u suvremenim medijima i steći akademski naziv magistar/magistra novinarstva.

sveučilište u splitu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap