Pretraga

Društvene igre koje će popraviti tulum

A- A+

Roditelji su si odlučili dati oduška, pa su za vikend otišli na odmor. U razmišljanju ste što napraviti s praznim stanom, a da ne bude debakl kao kod prijatelja prošli mjesec, gdje je društvo većinu tuluma provelo u zijevanju i ubijanju dosade. S druge strane želite izbjeći dolazak dežurnih policajaca, poruke susjeda u poštanskom sandučiću, kao i cjelodnevno pospremanje dan poslije.

foto: Pixabay.com

Jedno od prihvatljivih rješenja je pozvati nekoliko bliskih prijatelja, kupiti dovoljno pića, hrane koju je jednostavno servirati, te predložiti neku od zaraznih društvenih igrara. U tekstu izdvajamo nekoliko njih, za koje trebamo predmete prisutne u svakom kućanstvu.

Pogodi tko?

Na komadić papira se napiše slavne osobe, filmskog junaka, animiranog lika ili osobe iz susjedstva koju svi poznaju, te ga zalijepite na čelo igraču do sebe. Nakon što svi završe tu početnu fazu, slijedi pogađanje u kojem svaka osoba postavlja pitanje na koje odgovor može biti da ili ne. Dok igrač dobiva pozitivne odgovore, nastavlja ispitivati.

U slučaju “ne” odgovora gubi se redoslijed koju preuzima slijedeći igrač. Zanimljivost nastaje zbog toga što pojedinci često pretjeraju te zadaju preteške ličnosti svojim protivnicima, pa time izazovu tenzije u društvu, koje zapravo doprinose draži ove igre.

Izdvojeni članak

Evo kako organizirati tulum za pamćenje

Pictionary

Vrlo popularna igra u posljednje vrijeme. Iako postoji platforma s karticama, koju je moguće kupiti, za igranje su zapravo potrebni samo blokić i dvije olovke. Uvijek se igra u parovima. Odredi se nekoliko područja poput država, osobina, ličnost i slično. Unutar tih područja parovi smisle pojmove, koje govore jednom od igrača iz protivničkog tima. Igrač koji je dobio upute mora u određenom prije dogovorenom roku, što bolje ili asocijativnije svome suigraču nacrtati zadani pojam. Pobjednički tim je onaj koji skupi više bodova. Međutim igra se zna pretvoriti u cjelovečernju smijuriju zbog (ne)umijeća crtanja, kao i pogađanja.

Asocijacije

Također se igra u parovima od po dva igrača. Jedan igrač na uho šapne jednom od suparnika pojam koji se sastoji od jedne riječi. Nakon toga suparnik također jednom riječju objašnjava svome suigraču zadani pojam, s tim da ne smije koristiti korijen riječi, sinonim, a također ni naziv na stranom jeziku. Ako tim kojemu je zadana riječ ne pogodi pojam u prvom krugu, istim načinom idući tim nastoji pogoditi riječ. Anomalije koje se pojavljuju u ovoj igri su izmišljanje nepostojećih riječi ili dobra uigranost pojedinih parova, koji radi toga koriste šablone i tako dolaze do bodova.

Ubojice

Izdvojeni članak

Pedagoginja vs. gamer: Treba li igrati nasilne videoigre?

Za ovu igru potreban je špil najobičnijih karata, iako se mogu iskoristiti i one za belot. Za kvalitetu igre važno je da sudjeluje što više igrača. As karta je ubojica, a dečko je policajac. Ostale karte su bezvrijedne. Karte se promiješaju, te se svakom podijeli po jedna. Onaj koji dobije asa je ubojica i cilj mu je namigivanjem izbaciti što više igrača, a da ne bude viđen od igrača koji je dobio dečka. Ako uspije u tome pobjednik je, ako bude uhvaćen proces se ponavlja. Draž igre je u tome što se cijelo vrijeme vodi razgovor kojim se odvlači pažnja i nastoji omesti i ubojicu i policajca na dužnosti.

Meksiko

Ovu igru je dobro igrati samo u posebnim prilikama i kontroliranim uvjetima. Pravila su takva da svi igrači u smjeru kazaljke na satu bacaju dvije kocke i postupaju prema na papiru zapisanim pravilima. No, za 90 posto brojeva koje je moguće dobiti predviđeno je ispijanje alkoholnog pića. Nepotrebno je napominjati kakve situacije nastaju i koja je draž igre.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap