Pretraga

Društvene mreže luduju zbog ‘bijega’ opsjednute lutke Annabelle iz muzeja

A- A+

Prije šest dana, iz muzeja Warrenovih u Connecticutu nestala je okultna lutka Annabelle. Tamo je, u staklenoj vitrini, zatvorena od 1970-ih, a zbog navoda o tragedijama koje su se događale u njenom prisustvu, lutka je postala simbol straha i terora kod ljudi. Neki su zaključili kako je ‘bijeg’ notorne lutke zapravo vrhunac tragične 2020. godine.

Foto: Unsplash; Nong Vang

Annabelle. Navodno ukleta lutka, ujedno i inspiracija za filmove The Conjuring i nekoliko nastavaka Anabelle, ovih dana među trending je temama na društvenim mrežama. Dogodilo se to nakon glasina o njenom navodnom ‘bijegu’ iz muzeja Warrenovih u Monroeu, Connecticutu, piše Vice.

Lutka zatvorena od 1970-ih

Negdje tijekom 1970-ih lutku Annabelle Warrenovima je dala medicinska sestra. Učinila je to nakon što je, navodno, primijetila da se lutka ponaša čudno. Prije odlaska kod Warrenovih, medicinska sestra otišla je kod medija koji joj je rekao da je lutka opsjednuta duhom mrtve djevojčice po imenu Annabelle.

Nakon što je shvatila da s lutkom i njenim malicioznim ponašanjem ne može izaći na kraj, odlučila se obratiti Warrenovima i predati im lutku. Od tog trenutka, supružnici, koji su se kroz svoj cijeli život bavili slučajevima navodnih duhova, opsjednutim ljudima i zlim silama, lutku su odnijeli u svoj muzej u Monroeu, Connecticutu. Tamo je, zajedno s navodno opsjednutim predmetima iz njihovih raznih slučajeva, bila zatvorena do 14. kolovoza ove godine.

Lorraine Warren je kroz sve ove godine sa svojim suprugom gradila auru terora oko spomenute lutke, često ističući kako se radi o malicioznom duhu u naizgled slatkom pakiranju.

– Izgled vara. Ne čini lutku strašnom to kako izgleda, već ono što je utkano u njoj, zlo, rekla je 2017. Lorraine Warren.

Lutka nije pobjegla, već je preseljena na sigurnu lokaciju

Tony Spera, suprug kćeri Eda i Lorraine Warren, odlučio je glasinama stati na kraj. Potvrdio je kako se lutka Annabelle od 14. kolovoza ne nalazi u muzeju Warrenovih. No, ne zato što je pobjegla.

– Hajdemo umiriti glasine, ljudi. Hvala na brizi, i ja bih se zabrinuo da je Annabelle sama otišla. Postoje vremena kad je previše aktivnosti u muzeju i ima puno ljudi, i tada ja pomaknem cijeli slučaj (i lutku) na sigurnu lokaciju, potvrdio je Spera.

Dodatno je istaknuo da je razlog tomu što se previše ljudi nalazi na istom mjestu i svi bi mogli tražiti megapopularnu lutku pa je iz sigurnosnih razloga presele na drugu lokaciju. Spera, koji je sada vlasnik muzeja Warrenovih, također vjeruje u priču o malicioznom karakteru lutke.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap