Pretraga

Država pokrenula portal za mlade: ‘Ovo je odgovor na njihove potrebe’

A- A+

Ne bi li se približila mladima u rješavanju njihovih problema država je prvo osnovala Središnji državni ured za demografiju i mlade. A onda su shvatili važnost medija pa su se mladima odlučili obraćati putem posebnog novoosnovanog portala na neobičnoj domeni – mladihr.hr. Hoće li ideja i kako zaživjeti, vidjet ćemo.

foto: Pexels; Artem Podrez

Portal za mlade – Mladihr.hr – je platforma koju je pokrenuo Središnji državni ured za demografiju i mlade Republike Hrvatske čiji je cilj informirati mlade o mogućnostima i inicijativama na europskoj i nacionalnoj razini, ali i o brojnim drugim temama i zanimljivostima.

Svojim osnutkom Središnji državni ured za demografiju i mlade otvorio je vrata mladima te je kao odgovor na njihove potrebe i želje stvoren ovaj portal koji služi kao platforma za dijeljenje sadržaja i informacija od zajedničkog interesa populacije od 15 do 30 godina.

‘Izrazite svoje mišljenje’

– To je mjesto okupljanja gdje svaka mlada osoba može izraziti svoje mišljenje, stav ili ideju, poručuju iz ureda.

Na portalu, ističu, možete pronaći sadržaj povezan s europskim i nacionalnim politikama za mlade, programima, inicijativama i strategijama za mlade te mogućnostima odlaska u inozemstvo.

– Ovaj sadržaj uključuje informacije o pojedinim temama, novostima, iskustvima i pričama mladih, kažu.

Također, na portalu se mogu pronaći sadržaje iz područja obrazovanja, psihologije, uključenosti mladih u lokalnoj zajednici, kulture i društvenog života mladih, poduzetništvu mladih i slično.

– Ideja je osim institucionalnog karaktera, portal maksimalno približiti mladima te kroz blogove, razgovore sa stručnjacima i suradnicima, istraživanja, iskustva i savjete mladih odgovoriti na mnoga pitanja i moguće dileme, navode iz SDU-a.

Rubrika koju uređuju čitatelji

Za mlade imaju i zadatak.

– Kako bismo pojednostavili dvosmjernu komunikaciju, ovim putem pozivamo sve mlade da nam se obrate sa svojim idejama i postanu dio rubrike „Zapali iskru“ te svojim člancima, fotografijama i videima doprinesu uređivačkoj politici pomoću koje će se prikazati stavovi i čuti glas mladih.

Obratiti im se možete elektroničkom poštom na portalzamlade@demografijaimladi.hr. Također, portal za mlade nas ima Facebook i Instagram profile.

Država pokrenula portal za mlade: ‘Ovo je odgovor na njihove potrebe’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap