Pretraga

Država traži popisivače stanovništva: Studenti imaju prednost pri zapošljavanju

A- A+

Studentima se, zahvaljujući popisu stanovništva, ove godine otvara nova prilika za rad. Raspisan je javni poziv zainteresiranim kandidatima za podnošenje prijava za posao popisivača i kontrolora, a prednost imaju studenti i nezaposleni.

ilustracija: Gabrielle Henderson / Unsplash

– Druga faza provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021., u kojoj će sudjelovati popisivači i kontrolori, provest će se na području Republike Hrvatske od 27. rujna do 17. listopada 2021. Iznimno, Popis će se moći provoditi najdulje do 29. listopada 2021. ako se ustanovi da do 17. listopada 2021. nisu popisane sve popisne jedinice, kažu iz Državnog zavoda za statistiku.

Državni zavod za statistiku trenutno traži popisivače i kontrolore.

Uvjeti za prijavu kandidata za popisivača i kontrolora su: hrvatsko državljanstvo i boravište u RH, punoljetnost, završeno najmanje srednjoškolsko obrazovanje, poznavanje rada na računalu i – valjana adesa e-pošte. Prednost će pak ostvariti kandidati koji imaju višu razinu obrazovanja, iskustvo rada na prijašnjim popisima ili anketama, dobro poznavanje rada na računalu, ali i oni koji su nezaposleni i studenti te oni koji imaju mogućnost korištenja vlastitoga prijevoznog sredstva za vrijeme popisa.

Traže se terenci, ali i logističari

Prijave za posao započet će 23. lipnja, a trajat će do 15. srpnja 2021. Pri popunjavanju prijave obavezano je priložiti obostrano skeniranu fotokopiju osobne iskaznice, a sustav za prijave bit će objavljen na stranicama popis2021.hr.

– Zainteresirani kandidati za sudjelovanje u Popisu trebaju na mrežnim stranicama Popisa popuniti prijavu za popisivača/kontrolora, odgovarajući na pitanja o osobnim podacima, iskustvu u poslovima anketiranja, informatičkoj pismenosti te na demografska pitanja, piše u javnom pozivu.

Definirano je i što će raditi traženi popisivači i kontrolori.

– Popisivači obavljaju popisivanje svih popisnih jedinica koje nisu samostalno popisane, osobnim intervjuom sa stanovništvom s pomoću elektroničkih uređaja te obavljaju kontrolu podataka prikupljenih u prvoj fazi Popisa koja će se provoditi od 13. rujna 2021. do 26. rujna 2021. samostalnim popisivanjem stanovništva elektroničkim sustavom e-Građani. Kontrolori nadziru rad određenog broja popisivača te im daju smjernice za rad, tijekom trajanja Popisa s njima održavaju sastanke i pružaju im metodološku pomoć, kontroliraju točnost i obuhvat
prikupljenih podataka te obavljaju druge poslove utvrđene metodologijom Popisa, stoji u pozivu.

Morat će raditi svaki dan, čak i vikendima

Državni zavod za statistiku napominje kako popisivanje zahtijeva puni dnevni angažman popisivača i kontrolora (uključujući subote i nedjelje) u navedenom razdoblju te je nužan preduvjet da kandidat za popisivača ili kontrolora nema drugih poslovnih/školskih obveza.

– Od ukupno prijavljenih, odabrat će se potreban broj kandidata na osnovi osvojenih bodova. Odabrani kandidati obavezni su sudjelovati na on-line obuci radi upoznavanja s metodologijom i organizacijom Popisa. Kandidati će o izboru i terminu preuzimanja elektroničkog uređaja biti obaviješteni elektroničkom poštom, zaključuju u pozivu.

Država traži popisivače stanovništva: Studenti imaju prednost pri zapošljavanju
Share via
Copy link
Powered by Social Snap