Pretraga

Države s najbizarnijim zakonskim zabranama

A- A+

Talijani, Britanci i Švicarci kreatori su nekih od najbizarnijih zakonskih zabrana u Europi. Jedina zemlja koja ih je u tome pretekla pretekla je Amerika koja zabranjuje javni spolni snošaj životinja na manje od 500 metara od bilo koje ustanove. Pogledajte što je Italija smislila kao najnoviju zabranu koja u prosincu stupa na snagu.

Dok jedni zabranjuju ljubljenje na željezničkim stanicama, drugi idu toliko daleko da se uskoro neće smjeti jesti ni piti u centru grada. Tri europske zemlje glase kao najmaštovitije u osmišljavanju apsurdnih zakona, a ispred njih je jedino Amerika.

sh.wikipedia.org

Izdvojeni članak

Švicarci izmislili tabletu koja motivira za vježbanje

Europske zemlje s bizarnim zabranama

Italija je do sada imala par bizarnih zakonskih zabrana. Jedna od njih je ona koja navodi: ‘Žene, koje su debele, ružne ili nisu lijepe ne smiju biti na plaži neobučene. Takvo pravo imaju samo mlade žene, koje su dostojne predstavljanja ljepote ženskog tijela’.

Najnovije što su odlučili zabraniti jest to da se od prosinca u centru Rima neće smjeti konzumirati piće i hrana. Ako netko prekrši ovaj zakon, morat će platiti novčanu kaznu do 500 eura.

Švicarci su zabranili bučno puštanje vodu u kuponici poslije deset sati naveče, dok se u Velikoj Britaniji ne smije umrijeti u parlamentu ili ljubiti na željezničkim stanicama.

Amerika još luđa

Amerika je uvela brojne zabrane koje većina njenih stanovnika smatra apsurdnima.

U Kaliforniji je zabranjen ‘javni spolni snošaj životinja na manje od 500 metara od bilo koje ustanove’.

U Vermontu udane žene moraju pribaviti pismenu suglasnost muža ako žele zubnu protezu, a u Alabami nitko ne smije voziti automobil s povezom preko očiju.

Copy link
Powered by Social Snap