Pretraga

Dvije djevojke u Zagrebu pokrale odjeću vrijednu skoro 22 tisuće kuna, alatom skidale zaštitu s robe

A- A+

Dvije mlade djevojke, 18-godišnjakinja i njena maloljetna ‘poslovna partnerica’ krale su odjeću u trgovini jednog zagrebačkog trgovačkog centra te su time počinile štetu od skoro 22 tisuće kuna, sumnja policija. Kriminalističko istraživanje je dovršeno te je policija slučaj proslijedila državnom odvjetništvu.

Foto: Pixabay

izvijestila je da su policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakinjom i maloljetnom osobom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘Krađa’.

– Sumnja se da su 21. travnja 2022. godine oko 18.45 sati osumnjičene ušle u trgovinu u sklopu trgovačkog centra u Zagrebu u Ulici Jankomir s ciljem protupravnog stjecanja imovinske koristi. Potom su, sumnja se, prikladnim alatom uklanjale zaštitu na odjevnim predmetima da bi odjeću stavile u vrećicu, prošle pored blagajne, a pri tome ne plativši odjevne predmete, piše u policijskom priopćenju.

Izdvojeni članak
netflix

Plaćaju li studenti filmove, serije i glazbu? ‘Nisam ništa ilegalno skidala, ali ne smatram to krađom’

Mlade osumnjičenice nisu stale na ovome.

– Sumnja se da su samo dva dana kasnije, 23. travnja s ciljem protupravnog stjecanja imovinske koristi zajedno došle u istu trgovinu, a zatim na isti način, skidajući prikladnim alatom zaštitu s odjevnih predmeta, stavljale ih u vrećice, da bi s odjevnim predmetima prošle prored blagajne ne plativši račun.  Ipak ovaj put, uočene su od strane zaposlenika zaštitarske tvrtke koji ih je zadržao do dolaska policije. Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 21.750 kuna, priopćeno je iz PU zagrebačke.

Dodatno iz policije navode da je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih djevojaka podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Dvije djevojke u Zagrebu pokrale odjeću vrijednu skoro 22 tisuće kuna, alatom skidale zaštitu s robe
Share via
Copy link
Powered by Social Snap