Pretraga

Dvije studentice psihologije otkrivaju sve tehnike uspješnog zavođenja

A- A+

Sutra će se u gradskoj Knjižnici Vladimira Nazora održati zanimljivo predavanje, a vjerovali ili ne na njemu možete naučiti kako zavesti osobu koja vam se sviđa. Trikovi postoje, a koji su, otkrit će vam dvije studentice psihologije – Janja Ciglar i Andrea Podobnik.

Arhiva: srednja.hr

Knjižnice grada Zagreba organiziraju niz predavanja pod nazivom ‘Studenti predaju’. Radi se tu o različitim temama koje mogu prezentirati studenti svih fakulteta, a uoči Valentinova, studentice psihologije Andrea Podobnik i Janja Ciglar razotkrivaju ‘Tehnike zavođenja’.

Izdvojeni članak

Znakovi zavođenja koje muškarci ne shvaćaju

Predavanje će biti posebno zanimljivo srednjoškolcima i studentima

Janja i Andrea studentice su treće godine psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, obje su bile jako zainteresirane, pa su bile presretne jer su na faksu dobile mogućnost istoimenog kolegija.

-Tamo smo dobile zadatak napraviti seminar na neku zanimljivu temu i ovo nam se učinilo kao vrlo zabavno i interesantno jer ionako i same na kavi raspravljamo o ljubavi, zavođenju, dečkima i slično, vječna ženska tema, prepričava nam kroz smijeh Janja.

I nisu jedine, jer tehnika zavođenja simpatije zanima gotovo svaku mladu osobu, bila ona muškog ili ženskog spola.

– Mislile smo da će i našim kolegama to biti vrlo blisko, zanimljivo i zabavno slušati. Još nam je zanimljivije postalo kad smo krenule proučavati ovu temu. Dale smo si mnogo truda i provele dosta vremena na tome i dobile smo dobar feedback od kolega, pa kad smo čule za ovaj ciklus predavanja poželjele smo to prezentirati i ostalim zainteresiranima. Mislim, tema je toliko zabavna i svakodnevna da mislim da svakome može biti ugodno pogledati i poslušati, kaže Janja.

Smatra kako je tema posebice zanimljiva, ali i korisna studentima i srednjoškolcima kojima je zaljubljivanje svakodnevica.

– U toj dobi svi puno i izlazimo i tražimo cure, dečke, idemo na ‘dejtove’, tako da svi iz toga možemo nešto i naučiti. I kako da sami prilagodimo svoj govor tijela, a i kako da pročitamo našeg partnera ili simpatiju i slično, objašnjava Janja.

Izdvojeni članak

Ovo muškarci nikad neće priznati ženama

Fokus na neverbalnoj komunikaciji

Djevojke smo upitali bi li nam željele otkriti neku od tehnika zavođenja, ali ostaju tajnovite, pa će tako svi zainteresirani sutra u 18 sati morati doći u knjižnicu Vladimira Nazora u Zagrebu.

– Fokus je na neverbalnoj komunikaciji – pogledi, pokreti, dodiri, što privlači, a što odbija ljude, kakav ulet je najefikasniji, koji spol inicira flert, otkrila nam je Janja o čemu će biti riječi.

Na pitanje koja je najčešća greška koju momci i djevojke rade po pitanju muško-ženskih odnosa odlučno odgovara:

– Rekla bih da momci često krivo tumače žensku pristojnost kao flert, a djevojke mušku sramežljivost kao nezainteresiranost, kaže Janja.

Budući da su djevojke puno truda i vremena uložile u istraživanje svoje teme, ne sumnjamo kako će zainteresirani mnogo toga moći naučiti i kasnije primijeniti u praksi.
Za kraj su djevojke poručile svim studentima, bez obzira na vrstu studija, da se sa zanimljivom jave osobno ili mailom [email protected] u Knjižnicu Vladimira Nazora i održe vlastito predavanje unutar serije ‘Studenti predaju’. Tako ćete ono što ste naučili podijeliti s drugima, a usput i sami steći vrijedno iskustvo.