Pretraga

Dvije studentice psihologije otkrivaju sve tehnike uspješnog zavođenja

Sutra će se u gradskoj Knjižnici Vladimira Nazora održati zanimljivo predavanje, a vjerovali ili ne na njemu možete naučiti kako zavesti osobu koja vam se sviđa. Trikovi postoje, a koji su, otkrit će vam dvije studentice psihologije – Janja Ciglar i Andrea Podobnik.

Arhiva: srednja.hr

Knjižnice grada Zagreba organiziraju niz predavanja pod nazivom ‘Studenti predaju’. Radi se tu o različitim temama koje mogu prezentirati studenti svih fakulteta, a uoči Valentinova, studentice psihologije Andrea Podobnik i Janja Ciglar razotkrivaju ‘Tehnike zavođenja’.

Predavanje će biti posebno zanimljivo srednjoškolcima i studentima

Janja i Andrea studentice su treće godine psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, obje su bile jako zainteresirane, pa su bile presretne jer su na faksu dobile mogućnost istoimenog kolegija.

-Tamo smo dobile zadatak napraviti seminar na neku zanimljivu temu i ovo nam se učinilo kao vrlo zabavno i interesantno jer ionako i same na kavi raspravljamo o ljubavi, zavođenju, dečkima i slično, vječna ženska tema, prepričava nam kroz smijeh Janja.

I nisu jedine, jer tehnika zavođenja simpatije zanima gotovo svaku mladu osobu, bila ona muškog ili ženskog spola.

– Mislile smo da će i našim kolegama to biti vrlo blisko, zanimljivo i zabavno slušati. Još nam je zanimljivije postalo kad smo krenule proučavati ovu temu. Dale smo si mnogo truda i provele dosta vremena na tome i dobile smo dobar feedback od kolega, pa kad smo čule za ovaj ciklus predavanja poželjele smo to prezentirati i ostalim zainteresiranima. Mislim, tema je toliko zabavna i svakodnevna da mislim da svakome može biti ugodno pogledati i poslušati, kaže Janja.

Smatra kako je tema posebice zanimljiva, ali i korisna studentima i srednjoškolcima kojima je zaljubljivanje svakodnevica.

– U toj dobi svi puno i izlazimo i tražimo cure, dečke, idemo na ‘dejtove’, tako da svi iz toga možemo nešto i naučiti. I kako da sami prilagodimo svoj govor tijela, a i kako da pročitamo našeg partnera ili simpatiju i slično, objašnjava Janja.

Fokus na neverbalnoj komunikaciji

Djevojke smo upitali bi li nam željele otkriti neku od tehnika zavođenja, ali ostaju tajnovite, pa će tako svi zainteresirani sutra u 18 sati morati doći u knjižnicu Vladimira Nazora u Zagrebu.

– Fokus je na neverbalnoj komunikaciji – pogledi, pokreti, dodiri, što privlači, a što odbija ljude, kakav ulet je najefikasniji, koji spol inicira flert, otkrila nam je Janja o čemu će biti riječi.

Na pitanje koja je najčešća greška koju momci i djevojke rade po pitanju muško-ženskih odnosa odlučno odgovara:

– Rekla bih da momci često krivo tumače žensku pristojnost kao flert, a djevojke mušku sramežljivost kao nezainteresiranost, kaže Janja.

Budući da su djevojke puno truda i vremena uložile u istraživanje svoje teme, ne sumnjamo kako će zainteresirani mnogo toga moći naučiti i kasnije primijeniti u praksi.
Za kraj su djevojke poručile svim studentima, bez obzira na vrstu studija, da se sa zanimljivom jave osobno ili mailom knjiznica.vladimira.nazora@kgz.hr u Knjižnicu Vladimira Nazora i održe vlastito predavanje unutar serije ‘Studenti predaju’. Tako ćete ono što ste naučili podijeliti s drugima, a usput i sami steći vrijedno iskustvo.

Dvije studentice psihologije otkrivaju sve tehnike uspješnog zavođenja
0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap