Pretraga

Dvije trećine mladih podržava štrajk u školama i na fakultetima

A- A+

U svjetlu najava štrajka u školama i na fakultetima od strane četiri sindikata iz sustava obrazovanja i znanosti, na portalu smo postavili anketu kako bi uvidjeli kakvo je raspoloženje mladih u odnosu na to pitanje. Izjasnilo vas se nešto više od 400, a zaključak je da oko 65 posto odnosno gotovo dvije trećine sudionika ispitivanja podržava najavljeni štrajk.

Od prošlog petka kada su četiri sindikata iz sustava obrazovanja i znanosti najavili štrajk u osnovnim i srednjim školama za 25. rujna, ako Vlada prosvjetarima ne poveća plaće za četiri posto, ova tema dakako ne prestaje biti aktualna. Stoga smo odlučili ispitati anketom i vaš puls glede te teme.

Izdvojeni članak

Sindikati: Tko ne dođe na nastavu u petak, neće dobiti neopravdan sat

Odazvalo vas se nešto preko 400 na upit ‘podržavate li štrajk prosvjetara koji počinje u petak?’ a ukupno je oko 65 posto ispitanih iskazalo slaganje sa štrajkom.

Nešto preko 37 posto vas se izjasnilo da podržavate štrajk jer se slažete sa zahtjevima prosvjetara. S druge strane više od 27 posto vas se ‘iskreno’ odlučilo za opciju podrške štrajku iz razloga što vam se ne ide na nastavu.

Kada je pak riječ o manjini koja je protiv, najviše je onih koji ne podržavaju štrajk, iako podržavaju zahtjeve prosvjetara (17,57 posto).

Nešto preko 10 posto vas je pragmatičnih, pa ste zaokružili ‘ne, jer ću morati nadoknađivati propuštenu nastavu’, dok je najmanje onih (7,92 posto) koji se protive štrajku, jer se ne slažu sa zahtjevima prosvjetara.

Na ovom linku pogledajte što su ravnatelji nekoliko srednjih škola poručili učenicima glede dolaska na nastavu sutra (25. rujna), a na ovoj poveznici pročitajte nekoliko zanimljivih mišljenja srednjoškolaca i studenata o toj gorućoj temi.

Screenshot: srednja.hr

Dvije trećine mladih podržava štrajk u školama i na fakultetima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap