Pretraga

Dvostruka pobjednica Slagalice svojim viđenjem mobitela budućnosti osvojila HTC-ov žiri

A- A+

Iza nas je treće po redu finale natjecanja ‘Slagalica’ na kojemu je ukupno sudjelovalo dvanaest timova raspoređenih u četiri različita case studyja. Srednjoškolci iz cijele Hrvatske predstavili su svoja poslovna rješenja na zadatke koje su im prethodno zadali partneri projekta. Osim INA-e, ZŠEM-a i portala Srednja.hr, svoj je poslovni zadatak pred timove stavio i HTC, za koje je trebalo osmisliti mobitel budućnosti. Pobjednica natjecanja je Marija Dragošević iz III. gimnazije Split.

Foto: Ivan Božić|srednja.hr

Tri su tima izborila svoje mjesto u finalu gdje su pred od šezdeset sudionika i žirijem predstavili kako upravo oni zamišljaju HTC-ov mobitel za trideset godina. Svoj mobitel budućnosti predstavili su Teo Domines Peter učenik drugog razreda Srednje škole Pavla Rittera Vitezovića iz Senja, zatim tim Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski iz Zagreba te Marija Dragošević iz III. Gimnazije Split koja je s idejom mobitela HTC Somnium izborila prvo mjesto.

Izdvojeni članak

Imamo pobjednike III. Slagalice – case study natjecanja za srednjoškolce!

HTC Air, HTC Adapt i HTC Somnium

Prvi je na pozornici Inine dvorane svoju viziju mobitela predstavio šesnaestogodišnji Teo Domines Peter koji je HTC Airom oduševio i HTC-ovog predstavnika Stipu Sikiricu kazavši mu kako je njegov dizajn prezentacije i video na najbližem tragu onoga što i sam HTC radi. Iako mu je pobjeda izmakla pred nosom, Teo koji je svoj projekt osmislio bez mentora, kaže nije razočarao. 

– Drago mi je što sam uopće bio tu i na kraju je najvažniji susret i druženje s drugim ljudima. To što nisam imao mentora ne smatram propustom, znao sam što radim, najveći problem mi je predstavljala trema. Volio bih se prijaviti i dogodine, kazao nam je Teo koji je na projektu sveukupno radio oko mjesec dana. 

Tročlana ekipa iz Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski na čelu s mentoricom Božicom Ostermann predstavila je svoj HTC Adapt. Mobitelom koji se prilagođava korisniku pa svojim mnogobrojnim mogućnostima može izgledati kao narukvica, odnosno sat, tablet ili mobitel David Hrženjak, Marta Kostelić i Leon Žužić osvojili su treće mjesto. Na finalu su bili oslabljeni izostankom Marte koja je bila na veslačkim pripremama u Italiji.

– S obzirom da smo najmlađi ovdje mislim da smo ostvarili dobar rezultat. Drago nam je da smo uopće došli do ovdje. Za projekt Slagalica čuli smo preko razrednice koja inačevoli takve projekte, a kad smo vidjeli da HTC nudi svoj case study definitivno smo odlučili probati napraviti nešto, rekao nam je Leon Žužić.

Izdvojeni članak

[FOTOGALERIJA] Pogledajte najzanimljivije detalje sa završnice treće Slagalice

Dvostruka pobjednica 

Treće izdanje Slagalice definitivno je prošlo u znaku Marije Dragošević, učenice III. Gimnazije u Splitu koja je napravila čak dva projekta za INA-u i HTC te su joj oba donijela prvo mjesto. Kreativna i svestrana Marija svojim je rješenjima osvojila stručni žiri, a njezin je HTC Somnium je mobitel kakvog bismo rado vidjeli na policama trgovina za tridesetak godina. Ovaj potpuno rastezljiv mobitel ima sve i zna sve stoga je dovoljno reći kako njegovom kamerom osim što pravi odlične fotografije, njome možete pratiti galaksije i zviježđa. Ova simpatična srednjoškolka nije skrivala svoje oduševljenje i uzbuđenje nakon proglašenja. 

– Ja zaista nisam ovo očekivala pogotovo kad sam gledala ove sjajne prezentacije svojih kolega koji su bili stvarno odlični i svakako ću popričati s njima oko nekih ideja, priznaje Marija. 

Iako se isprva prijavila samo za HTC-ov projekt, kasnije je odlučila smisliti nešto i za INA case study. 

– Budući da su produžili rok za predaju radova, to se činila kao odlična prilika da stignem napraviti još jedan projekt kojemu se zbog školskih obaveza nisam uspjela posvetiti, a božićni praznici odlično su mi došli, objašnjava Marija. 

Marija nam je potvrdila kako bi takvih projekata trebalo biti što više. 

– Ovo je super prilika za mlade. Mislim kako bi više portala trebalo prenositi ovako lijepe projekte i time bi i više učenika čulo za tu mogućnost. Kad sam pitala svoje kolege žele li sudjelovati oni čak nisu ni znali o čem se radi, a zaista je kvalitetno i korisno, zaključila je pobjednica.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap