Pretraga

Džeparac za početak faksa: Svim prošlogodišnjim maturantima grad daje po 2.000 kuna

A- A+

Prošlogodišnji maturanti broje sitno do odlaska na faks jer akademska godina započinje za tjedan dana. Početak će biti nešto slađi brucošima iz Imotskog, jer je Grad svakom prošlogodišnjem maturantu s područja Imotskog odlučio dodijeliti po 2.000 kuna.

Foto: Marko Matijević | srednja.hr

Grad Imotski planirao je, kao i prošle kalendarske godine, svim maturantima generacije 2019./2020. dodijeliti laptope. No, javna nabava laptopa morala je biti poništena, kako kažu iz Grada, uslijed nemogućnosti dostave valjanih ponuda, a što je ‘pravdano obustavom proizvodnje i nestašicom traženih prijenosnih računala na svjetskom tržištu uslijed pandemije bolesti COVID-19’.

Izdvojeni članak
stipendije

Raspisana dva natječaja za srednjoškolske stipendije u Zagrebu: Evo tko se može prijaviti

Kao alternativa ponuđena su stolna računala s pripadajućim monitorom i tipkovnicom te znatno skuplji laptopi čija cijena, smatraju u Gradu, nije prihvatljiva jer značajno premašuje proračunsku stavku.

– Stoga je Grad Imotski svoje maturante odlučio nagraditi s novčanim iznosom koji se u ovoj korona krizi ukazuje kao primjerena mjera za nastavak budućeg školovanja ili zaposlenja, poručili su iz Grada.

Povodom završetka srednjoškolskog obrazovanja, prošlogodišnjim maturantima dodijelit će novčani iznos od  2.000,00 kuna.

– Ovime se pozivaju maturanti s prebivalištem na području grada Imotskog koji su završili neku od srednjih škola u Imotskom ili u nekom drugom mjestu izvan Imotskog da do 2. listopada 2020. godine dostave kopiju osobne iskaznice, kopiju kartice bankovnog računa radi uplate novčanih sredstava te broj mobitela radi otklanjanja eventualnih poteškoća vezanih za uplatu. Navedenu dokumentaciju moguće je dostaviti predajom u pisarnici Grada Imotskog, poštom preporučeno ili putem maila: [email protected], poručuju iz Grada Imotskog svojim bivšim maturantima.

Copy link
Powered by Social Snap