Pretraga

e-Dnevnik ima novu aplikaciju za mobitel: Roditelji će dobivati notifikacije za izostanke i ocjene

A- A+

Nova e-Dnevnik aplikacija za mobitele donosi značajke koje će se posebno svidjeti roditeljima, ali učenicima vjerojatno baš i ne. Jedna od njih odnosi se na notifikacije koje će roditelji dobivati kada učenik izostane neki sat ili mu nastavnik upiše novu ocjenu.

e-dnevnik nova aplikacija

Isprobali smo novu e-Dnevnik aplikaciju za mobitel
Foto: Duje Kovačević, srednja.hr

– Mobilna aplikacija e-Dnevnik za učenike i roditelje omogućava korisnicima da na svojim mobilnim uređajima pregledavaju ocjene, bilješke i ostale podatke koje su nastavnici upisali u e-Dnevnik. Korisnici u aplikaciji imaju uvid u upisane izostanke, vladanje, pedagoške mjere, bilješke razrednika, raspored sati te raspored ispita tijekom školske godine, kažu nam iz CARNet-a.

Učenicima se ovo neće svidjeti

Jedna od glavnih značajki koja će posebno razveseliti roditelje uvedena je i mogućnost da na mobitele dobijete notifikacije za izostanke i upisane nove ocjene. Roditelji se u aplikaciju prijavljuju putem sustava eGrađani koristeći jednu od prihvaćenih vjerodajnica. Pristup aplikaciji moguć je pod uvjetom da je razrednik u e-Dnevniku ispravno evidentirao podatke o roditelju.

Ova aplikacija donosi nekoliko zanimljivih značajki za učenike. Iz aplikacije će direktno na mobitel moći izvući raspored pisanih provjera pa ga onda uvesti u kalendar na mobitelu. Oni učenici koji, uz općeobrazovnu, pohađaju i umjetničku školu u aplikaciji mogu odabrati za koji obrazovni program žele pregledavati ocjene, bilješke i ostale podatke. U aplikaciji je moguće u svakom trenutku odabrati prethodne školske godine te na taj način dobiti uvid u podatke o uspjehu ostvarenom tijekom proteklih godina. Kako to sada izgleda, možete vidjeti u screenshotovima ispod.

Učenici se u mobilnu aplikaciju prijavljuju koristeći svoj elektronički identitet iz sustava [email protected]. Roditeljima i učenicima čije škole su uključene u sustav e-Dnevnik aplikacija je dostupna putem Google Playa za Android mobilne uređaje i putem App Storea za Apple uređaje.


OPĆENITO O E-DNEVNIKU

Sustav e-Dnevnik se sastoji od dva glavna dijela, web aplikacije za škole, i aplikacije za učenike i roditelje. e-Dnevnik za učenike je aplikacija koja učenicima omogućuje pregled ocjena, izostanaka i bilješki koje su nastavnici upisali u e-Dnevnik. e-Dnevnik za roditelje je aplikacija kojoj mogu pristupiti roditelji učenika škola koje koriste e-Dnevnik u tekućoj školskoj godini. Putem ove aplikacije učenicima i roditeljima je omogućen uvid u osobne podatke, ocjene, izostanke, bilješke, raspored sati, planirani raspored pisanih zadaća i ostale podatke o djetetu koje su predmetni nastavnici i razrednik unijeli u e-Dnevnik.e-Dnevnik. U školskoj godini 2021./2022. e-Dnevnik koristi 98 posto svih škola u Republici Hrvatskoj te učenici i roditelji tih škola imaju mogućnost korištenja mobilne aplikacije.


 

e-dnevnik nova aplikacija
Share via
Copy link
Powered by Social Snap