Pretraga

Ekskluzivno: Napadnut Pravni fakultet u Splitu

A- A+

Na Pravnom fakultetu u Splitu večeras su razbijena staklena ulazna vrata i prozori. Muška osoba osumnjičena za navedeni vandalizam uhićena je odmah nakon napada, a osim ulaznih vrata i prozora razbijeno je staklo na porti, aparat za kavu te polica s knjigama. U ovom trenutku još
nije sigurno radi li se o studentu Pravnog fakulteta u Splitu niti koji su motivi ovog postupka. Od policije doznajemo kako je počinitelj za napad čekao zatvaranje fakulteta, čiji je ulaz ograđen zbog obavljanja očevida.

Pravni fakultet u Splitu, ali ni ostali fakulteti u Hrvatskoj ne pamte ovakav vandalizam duže vrijeme. Naime, večeras je nepoznati muškarac razbio ulazna vrata i prozore na splitskom pravnom fakultetu, nakon čega je odmah uhićen. Uz navedenu štetu, napadač je razbio staklo na porti, aparat za kavu te police s knjigama.

Od uprave fakulteta smo neslužbeno doznali da nije riječ o studentu, nego o pojedincu nezadovoljnim stanjem u društvu. Naš izvor je dodao kako smatra da je osoba željela biti uhićena.

– Toljaga je zapravo crveno-bijela šipka, nešto nalik parkirališnom stupiću. Čuo sam razbijačinu i spustio se u predvorje, tad je već ponovno bio vani i dovršavao stakla na ELSA-i. Izađem onako doktorski u bijelim papučamo i velim: Dobro, zašto razbijaš moju ustanovu?, a on će, dok mu policija stavlja lisice, Drži se ti svoje Biblije. I što ću, ja se posramljeno povukao u kabinet i odslušao jedan Bachov gudački kvartet, izjavio nam je profesor političke ekonomije Andrija Crnković. Nadodao je kako je napadač imao tridesetak godina.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap