Pretraga

El bahatee ministrica spušta kome stigne: Sad je na tapetu došla ravnateljica AZOO-a

A- A+

Prije nekoliko dana ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Dubravka Brezak Stamać izjavila je kako je projekt Škola za život priča posložena tek izvana. Pritom je poručila i kako nije pretjerano zadovoljna online edukacijama nastavnika koje je organiziralo Ministarstvo, istaknuvši kako će u edukacije uživo tek od kolovoza biti uključeni savjetnici iz Agencije. Ministrica Divjak jučer joj je, pak, u svom stilu ‘otiranja s ramena’ poručila da napravi domaću zadaću pa će joj biti lakše. Sličnim je tonom komentirala i nezadovoljne nastavnike potpisnike inicijative Sindikata Preporod.

Ministrica Blaženka Divjak u emisiji Nedjeljom u dva | Foto: Youtube Screenshot

Ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Dubravka Brezak Stamać prije tri dana komentirala je projekt Ministarstva obrazovanja Škola za život koji od rujna ulazi u sve hrvatske škole. Brezak Stamać tada je rekla kako je Škola za život priča posložena tek izvana te da govoreći o njoj, ne možemo govoriti o Cjelovitoj kurikularnoj reformi.

Ministrica dijeli lekcije o nedovršenoj domaćoj zadaći

Izdvojeni članak

Šefica obrazovne Agencije posramila Školu za život: Kaže da se radi o priči posloženoj tek izvana

Osim toga, Brezak Stamać jasno je dala do znanja kako nije pretjerano zadovoljna dosadašnjim online edukacijama nastavnika te kako će savjetnici Agencije biti uključeni u edukacije uživo od 23. kolovoza do početka rujna.

Nije dugo trebalo čekati na reakciju ministrice Blaženke Divjak, koja je u stilu ‘otiranja s ramena’, docirajući poručila ravnateljici AZOO-a kako nije napravila domaću zadaću.

– Gospođa ravnateljica očito nije napravila domaću zadaću. Istina, ima ispriku. Tek je prije tri tjedna stupila na dužnost. Ja sam s njom poslije razgovarala i ukazala sam joj na podatke koje smo objavili i koji govore u prilog tome da su učenici zadovoljni. Treba napraviti domaću zadaću, kada je napravi bit će joj lakše, izjavila je jučer Divjak. Potom je nastavila o istraživanjima MZO-a koja pokazuju kako je velika većina učitelja spremna za Školu za život, kako su edukacije Ministarstva nastavnicima bile korisne i kako se osjećaju osnaženo krenuti u Školu za život.

Čija je zadaća ostala nenapisana?

Izdvojeni članak

Škola za život na ledu: 3000 učitelja i nastavnika traži njenu odgodu od premijera Plenkovića

Divjak je potom na sličan način komentirala i inicijativu Sindikata Preporod za odgodom Škole za život na jednu godinu. Podsjetimo, Preporod je premijeru Andreju Plenkoviću uputio gotovo 3000 prikupljenih potpisa nastavnika koji traže odgodu Škole za život, između ostaloga i zato jer smatraju da s obzirom na manjkave edukacije Ministarstva, nastavnici nisu spremni.

– Učitelji su spremniji nego što se to percipira, čak i spremniji nego što oni to misle, poručila je ministrica, ponovno ‘otirući s ramena’ upućenu kritiku, a predaju potpisa Preporoda premijeru Plenkoviću komentirala je riječima da je reforma projekt Vlade.

Uz brojne kritike projekta koji u rujnu ulazi u sve škole te s obzirom na poražavajuće rezultate evaluacije eksperimentalne Škole za život, opravdano bi bilo zapitati se čija je ‘domaća zadaća’ ostala nedovršena.