Pretraga

Euro 2012: Španjolce nismo dobili 18 godina, najbolji su na svijetu i poručuju teže će biti protiv Engleza u 1/4 finala

A- A+

Španjolce nismo pobjedili gotovo 20 godina, trenutno su najbolji na svijetu, a mi protiv njih igramo utakmicu generacije. Kladionice više vjeruju da ćemo namještati i odigrati 2:2 nego u bilo kakvu pobjedu Hrvata, a Španjolci tek iz kurtoazije hvale naše dok su glavama već u četvrtfinalu s Englezima. Imaju li Bilić boysi ikakve šanse?

Španjolci su bahati i podcjenjuju nas

– Kakvi Hrvati! bit će teže s Englezima u sljedećem krugu, stav je većine španjolskih medija. Vjerojatno slično razmišljaju Del Bosque i njegovi nogometaši dok čisto iz pristojnosti hvale nekolicinu naših igrača. Samouvjerena je Furija, reklo bi se čak i bahata, ali realno gledano imaju zašto i biti. Po svim parametrima najbolja momčad na svijetu. Nakon kiksa s Talijanima propisno su natamburali irske ragbijaše i pogazali svoju moć.

Njihov tika-taka je u posljednjih pet godina nenadmašen i to ne samo u reprezentativnim natjecanjima, već i klubovi pokazuju zastrašujuću dominaciju. Xavi i Iniesta redovito imaju preko sto točnih dodavanja po utakmici, a to neki naši klubovi nisu u stanju napraviti tijekom cijelog tjedna. Del Bosque ima fino uravnoteženu momčad i tek mu Puyol i Villa nedostaju iz prve postave.

Vatreni također igraju dobro na turniru. Iako kvalitetom zaostaju za Furijom, a obrana pokazuje slabosti protiv malo jačih protivnika, naši u svakom slučaju igraju dopadljiv nogomet i zasigurno su opasan protivnik bilo kome.

Već smo bili svjedoci kako su bahatost platili Rusi i pogotovo Nizozemci te bismo tu trebali tražiti svoju šansu da zagorčamo život najvećoj spotrskoj naciji na svijetu.

 

Evo kako to rade majstori

Tradicija nam ne ide na ruku

Kao da nije dovoljno što nam je protivnik dream team već nam ni tradicija ne ide na ruku. Već 18 godina nismo pobjedili Španjolce. Zadnji kojima je to uspjelo su bili Šuker i Prosinečki još davne 1994 u prijateljskom susretu. – Da su znali da smo ovako jaki, nitko nas ne bi priznao, kazao je tada Asanović.

No davno su prošla ta vremena, a danas crveni i kockasti dres nose neki novi klinci. Također, vućemo za sobom prokletstvo treće utakmice. Od šest pokušaja trobod smo uzeli samo protiv Poljaka na zadnjem Euru.

Prije toga smo gubili od Argentinaca, Engleza, Portugalaca, Ekvadoraca, a remizirali protiv Australije što je i onako bilo ravno porazu.

Sad ćemo se dodavat dok ne prođu reklame na RTL-u

Kako proći?

Bilić je već najavio promjene za ovaj susret. Jedino što je sigurno je da ispada Perišić, a na njegovo mjesto na lijevom krilu ulazi Pranjić. Mijenja se i sustav igre. Iz 4-4-2 prelazimo na 4-2-3-1. Visi još Jelavić koji je bio virozan proteklih dana.

Mnogo je načina da Hrvatska vidi drugi krug, a najjednostavniji je da pobjedi Španjolce. Kako zanamo da će to biti vrlo teško razmotrili smo i druge opcije. Remi od 2:2 vodi i nas i Furiju dalje. Remi s po jednim postignutim pogotkom vodi nas dalje ukoliko Talijani Irce ne poraze s više od 3:1. Odigramo li 0:0 Talijanima je dovoljna bilo kakva pobjeda da nas eliminiraju s prvenstva.

Možemo mi proći i s porazom no za to bi nam bila potrebna obilata pomoč Iraca. Oni bi u tom slučaju morali otkinuti makar bod Azzurima kako bi kockasti brod nastavio ploviti.

 

Copy link
Powered by Social Snap