Pretraga

Europa će večeras biti u znaku Noći kazališta

A- A+


Izdvojeni članak

17-godišnjak režira predstavu kako bi približio kazalište mladima

Uz već popularnu Noć muzeja koja se odvija u prvom dijelu svake godine, večeras će poskakivati daske u više od osamdeset kazališta diljem Hrvatske. Naime stigla je Noć kazališta, manifestacija koja će u trideset gradova ponuditi svim Hrvatima željnih dobre predstave, odlične programe i događanja.

Ovogodišnja manifestacija Noć kazališta odvijat će se u trideset gradova s 120 predstava, ali među njima i s nekoliko premijera te gostovanja. Osim toga uz predstave posjetitelji će moći uživati i u raznim koncertima, izložbama, filmske projekcije te mnogim radionicama.

Samo u Zagrebu u projekt ove noći u kojoj će sva kazališta biti otvorena dulje nego bilokoji drugi dan u godini uključilo se više od dvadeset kazališta i institucija. Začetnik ideje i kazalište u kojem će biti najživlje je Dječje Kazalište Dubrava koje prije pet godina pokrenulo cijeli projekt.

Od predstava koje bi mogle biti zanimljive mladim Zagrepčanima izdvojili bismo ‘Šarengrad’ u &td-u, te predstavu ‘Žena bez tijela’ u izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih. U Splitu se očekuje zanimljive izdvedbe, osobito one koje izvodi Studentski teatar Lero.
Cjelokupni program predstava po gradovima možete pogledati ovdje.

Ovoj manifestaciji su se pridružili Slovačka sa skoro osamdeset događanja, BiH s tridesetak kazališta, Slovenija s tridesetak događanja u deset gradova, a Noć kazališta obilježit će se i u Srbiji, Crnoj Gori i Mađarskoj. To znači da je Noć kazališta večeras u ukupno 90 gradova u 200 kazališta i to s 300 predstava. Te brojke nagađaju i mogući broj posjetitelja, oko 300 tisuća.

Sve o Noći kazališta možete pratiti i na njihovoj Facebook stranici.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap