Pretraga

Europski gradovi koje biste trebali posjetiti ovog ljeta

A- A+

Nema bolje stvari za uložiti novac nego u putovanje, a samo u Europi postoji mnogo dobrih mjesta koja biste trebali posjetiti. Business Isider izabrao je najbolje destinacije za ovo ljeto, a svaka od njih pruža drugačije nezaboravno iskustvo.

Ljeto je idealno vrijeme za putovanje, a sva je sreća što živimo u Europi koja je krcata odličnim destinacijama. Business Insider jer odabrao najbolje destinacije za putovanja, a mi donosimo njihov izbor.

Izdvojeni članak

Video: Putovanja na koja morate otići u 20-ima

Barcelona

Barcelona je jedan od najživljih europskih gradova, s vrlo dobrim noćnim životom, odličnom kuhinjom i prelijepom gotičkom i modernom arihtekturom. Također je na odličnom mjestu na Mediteranu, a tamo se nalaze krasne plaže na kojima svatko uživa.

Rim

Rim je trenutno pravi europski ‘hot spot’ zbog novo izabranog Pape. Bez obzira na to, Rim je poznat po svojim brojnim atrakcijama poput Koloseuma, lijepih vrtova i rimskog Foruma u kojima najviše možete uživati u ljetnim mjesecima. Kada je prevruće, najbolje je da se povučete u Vatikan i istražite odlične muzeje.

London

London je najbolji za posjetiti ljeti, budući da je u ostatku godine pun kiše i magle. Big Ben, Buckinghamska palača i veliki vrtuljak samo su neki od poznatih atracija koje jednostavno morate doživjeti.

Izdvojeni članak

Fotogalerija: Nevjerojatne destinacije koje jedino možete vidjeti uz pomoć Google Street Viewa

Amsterdam

Amsterdam je dom prelijepih povijesnih građevina, brojnih muzeja, sustava kanala i mostova koji mogu konkurirati onima u Veneciji. Zbog klime koja tamo vlada, većina turista Amsterdam posjećuje upravo u proljetnim i ljetnim mjesecima, kada se ovaj fantastičan grad može najbolje doživjeti.

Geneva

Geneva je pitoreskni grad, podijeljen na dvije strane istoimenim jezerom, a okružen je planinama. Ljeti su jezero i obližnje plaže poplarna mjesta za plivanje, dok u drugim dijelovima godine turisti uživaju u gradskoj kulturi, lijepim vrtovima, dobrim restoranima i brojnim drugim atrakcijama.