Pretraga

Evo kada će biti poznati dobitnici više od 2.000 stipendija za učenike obrtničkih zanimanja

A- A+

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je javni poziv za Projekt ‘Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima’, namijenjen učenicima koji se školuju unutar deficitarnih obrtničkih sektora u školskoj godini 2016./2017.  

Javni poziv je trajao do 14. listopada, a kako su prethodnih nekoliko godina dobitnici bili poznati već
nakon tri tjedna, provjerili smo s nadležnim Ministarstvom, kada
rezultati stižu ovoga puta.

Izdvojeni članak

Otvoren natječaj za stipendiranje učenika u deficitarnim obrtničkim zanimanjima

– Obrada zahtjeva po projektu „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2016. godinu je u tijeku, a objavu rezultata natječaja očekujemo prvoj polovici prosinca.
Ujedno napominjemo kako je ove godine zaprimljen veliki broj prijava koje obrađuje bitno manji broj službenika nego je to bilo prošle godine. Također, ove godine Otvoreni javni poziv predviđa mogućnost nadopune zahtjeva pa se dakle svim prijaviteljima koji imaju nedostatke u smislu obvezne dokumentacije dostavljaju obavijesti po kojima su oni dužni postupiti u roku 10 radnih dana, što bitno usporava proces obrade prijava, ali u konačnici ide u korist prijaviteljima, isrcpno su nam odgovorili iz Ministarstva poduzetništva i obrta.

Inače, u fondu za stipendije je čak 18 milijuna kuna. Znamo li da pojedinačna stipendija iznosi prosječno 7.500 kuna (12 mjeseci po 750 kuna) to nas upućuje na zaključak da će oko 2.400 učenika, koji se školuju za deficitarna zanimanja, dobiti ovu, nimalo zanemarivu financijsku injekciju.