Pretraga

Evo kako glasati ako na dan izbora niste u mjestu prebivališta

A- A+

Svi koji na dan parlamentarnih izbora nisu u svom mjestu prebivališta ne znači da ne mogu svoj glas dati političkoj opciji koja bi nas trebala voditi naredne četiri godine. Kao i za prethodne izbore svoj glas možete dati putem sustava e-Građani pod uvjetom da imate registriran račun kao i putem AAI identifikacije za studente. 

Izdvojeni članak

Izborna abeceda: Sve što trebate znati o izborima!

Ako se kojim slučajem 11. rujna ne nalazite na mjestu vašeg prebivališta, glasati možete i putem sustava e-Građani s napomenom da račun istog imate aktiviran. Bitno je samo da do 31. kolovoza obavite privremeni upis u registar birača. 

U slučaju da niste u sustavu e-Građani još uvijek stignete napraviti svoj korisnički račun na način da u u najbližoj FINA-noj poslovnici ispunite formular koji naknadno možete printati kod kuće. Popunjeni formular predajte na šalteru gdje ćete naknadno dobiti aktivacijski kod, a potom će na vašu email adresu stići ePass putem kojega se možete uključiti u sustav. Nadalje, ako želite svoju registraciju obaviti putem mobilnog telefona, važno je da na formularu označite znak pored opcije mToken.

Zaključno do srijede, 31. kolovoza primaju se zahtjevi za glasanje van mjesta prebivališta u kojemu morate navesti adresu na kojoj ćete boraviti u trenutku izbora i do održavanja izbora u vaš pretinac u sustavu dobit ćete obavijest o tome gdje će se nalaziti vaše biračko mjesto. 

Zahtjevi za glasanje mogu se predati i u pisanom obliku u Nadležne urede mailom ili poštom što će se primati sve do 31. kolovoza do 16:00 sati. 

Također, svi studenti koji imaju korisničku oznaku na AAI@edu.hr mogu se pomoću nje logirati u sustav eGrađani. I onda se mogu registrirati za glasanje u mjestu gdje studiraju ako im se ne da putovati kući na dan izbora.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap