Pretraga

Evo kako možete pomoći siromašnijim đacima u kupovini udžbenika i opreme za sljedeću školsku godinu

A- A+

Hrvatski Caritas je u suradnji s Lidlom i Unijapapirom pokrenuo humanitarnu akciju ‘Spremni na dobro’ u cilju prikupljanja staroga papira kako bi se djeci iz siromašnijih obitelji osigurali udžbenici i oprema za sljedeću školsku godinu.

www.recyclingworksma.com

Akciju ‘Spremni na dobro’ zajedničkim snagama pokrenuli su hrvatski Caritas, Unijapapir i Lidl kako bi se djeci iz siromašnijih obitelji udžbenici za iduću godinu.

Ova hvalevrijedna akcija traje od desetog do tridesetog lipnja, a prikuplja se baš sve: stari udžbenici, radne bilježnice, bilježnice, novine i časopisi. Sav darovani materijal otkupljivat će Unijapapir, a u prikupljanju mogu sudjelovati svi građani.

Izdvojeni članak

Pismo učitelja: ‘Po čemu su novi udžbenici kvalitetniji od starih? Prodaju nam ‘ono’ pod bubrege’

Od sljedeće školske godine uvode se novi udžbenici

U školskoj godini 2014./2015. u školama se prestaju koristiti stari udžbenici pa tako učenici više nisu u mogućnosti međusobnom razmjenom korištenih knjiga po jeftinijim cijenama doći do potrebnih materijala.

Uvođenje nove literature dodatni je udar na kućni budžet svih roditelja, a posebno onih lošijeg materijalnog statusa. Prikupljena sredstva stoga će se pokloniti siromašnijim školarcima u svim krajevima Hrvatske. Kako bi se olakšalo samo upravljanje prikupljenim donacijama, također će se oformiti poseban Fond za pomoć u nabavi školskih knjiga i pribora za osnovnoškolce i srednjoškolce iz siromašnijih obitelji.

Gdje dostaviti stari papir

Svi ste pozvani da se uključite i pronađete stvari koje vam doma ionako stvaraju nered, te svojim skromnim doprinosom stavite osmijeh na lica mladih školaraca. 

Samo prikupljanje se obavlja na više mjesta pa tako đaci pred kraj nastave nepotreban papir mogu donijeti u svoje osnovne i srednje škole. Osim toga, svi su građani pozvani da svoje donacije dostave u neku od Lidlovih trgovina, kojih u Hrvatskoj ima osamdeset i pet, te ih na taj način daruju Caritasu.

Zastarjele udžbenike moguće je ostaviti i u najbližim župama, a Unijapapir će ih preuzeti o vlastitom trošku.

Za sve one koji žele doprinijeti, a ne skupljaju stare tiskovine, mogu to učiniti novčanim uplatama na žiro-račun Hrvatskog Caritasa, pozivom na donacijski telefon 060 9010 te on-line uplatama na mrežnoj stranici Hrvatskoga Caritasa.

Izdvojeni članak

Jovanović uranio s novim udžbenicima iz povijesti i vjeronauka

Razvijanje ekološke svijesti te svijesti o pomaganju drugima

Kako navodi ravnatelj hrvatskog Caritasa Fabijan Svalina, ova akcija ima tri temeljna cilja: pomoći siromašnim učenicima, razviti ekološu svijest kod građana te razviti svijest o potrebi pomaganja drugima, prenosi Zagrebačka nadbiskupija. 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap